Aktuelno

Belivuk ispitivao Hrvatina: Nova svedočenja o ubistvima i uklanjanju tragova

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2023

-

17:29

Belivuk ispitivao Hrvatina: Nova svedočenja o ubistvima i uklanjanju tragova
Pripadnici Belivukove grupe dovedeni u sud maricama - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su ispitivali okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina.

Na početku današnjeg suđenja Hrvatin je odgovarajući na Miljkovićeva pitanja ponovio da je on zajedno sa Belivukom ubijenog Milana Ljepoju prvo davio kesom, a zatim kablom, nakon čega mu je Belivuk prerezao vrat.

Pre ubistva Ljepoje, kako je Hrvatin naveo, Miljković mu je dao Ljepojin telefon i rekao mu da ode da pita tada vezanog Ljepoju ko se nalazi na slici u njegovom telefonu, dodajući da je jedan od muškaraca sa slike imao naočare i da je bio kum Radoja Zvicera, zbog čega je Zvicer tražio da se Ljepoja ispita ko mu je tu sliku poslao.

Hrvatin je rekao da za ubistvo Ljepoje nije dobio novac, dodajući da su mu pisali preko Skaja i rekli da Born (Radoje Zvicer) pita da li je isplaćen za Ljepoju. Hrvatin je dodao da je na to rekao da nije isplaćen, navodeći da je evidentno "bilo para".

Pričajući o Aleksandru Gligorijeviću, Hrvatin je rekao da ga je poznavao iz zatvora i da su bili u korektnim odnosim, a da ga je ovaj klan ubio jer je, kako je precizirao Hrvatin, hteo sa Slavoljubom Trajkovićem da preuzme posao sa drogom od braće Miloša i Marka Budimira.

Zatim su Hrvatinu prikazane fotografije mesta kod Dunava gde su pripadncii klana prosipali ostatke tela, gde je na dokumentaciji pisalo da je učesnik Vlade Draganić, odnosno da je on vodio policiju do tog mesta zbog čega je Miljković zatražio od sudije da proveri gde je Draganić bio tog dana.

Miloš Budmir je zatim postavljao pitanja Hrvatinu o njihovom prijateljstvu, kao i kumstvu Budimira i Zdravka Radojevića, za čije ubistvo se ova grupa tereti.

Hrvatin je tada ponovio svedočenje o ubistvima Nikole Mitića i Gorana Veličkovića, te je odgovarajući na pitanja Budimira rekao da je supruga Gorana Veličkovića znala da se on bavi prodajom narkotika.

Belivuk je zatim počeo da postavlja pitanja, tvrdeći da je Hrvatin tokom iskaza u tužilaštvu često nakon pauze ispravljao svoj iskaz, te je kao primere naveo da Hrvatin nije znao kako se zove "Hell" (Nebojša Janković), kao i Vlade Draganić.

Tokom rasprave Hrvatin se izvinio Belivuku i rekao da će "biti kulturni", na šta je Belivuk rekao "samo da se nadovežem na komentar da ne bi ostao bez njega".

Belivuk je pitao Hrvatina kako je moguće da je Aleksandar Gligorijević hteo da ubije njega i Miljkovića da preuzme posao sa drogom od braće Budimir, na šta je Hrvatin rekao da ne zna.

Takođe, Belivuk je pitao koje godine je Veličković hteo da postavi bombu njemu i Miljkoviću na šta je Hrvatin rekao da nema saznanja kada je to bilo.

Belivuk će svoje ispitivanje nastaviti na sledećem suđenju koje je zakazano za 6.april.

Advokati Alekse Dunjića, Milovana Tadića, Alekse Stošića, Nemanje Lakićevića i Valdimira Greka su na kraju suđenja trazili ukidanje pritvora za svoje branjenike. Sudija je odbila predloge odbrane.

Okrivljeni-saradnik Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti. Srđan Lalić i Nikola Spasojević su se takođe nagodili sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 i 14 godina svedoče protiv klana. Pripadnici ove grupe potvrđenom optužnicom terete se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija