Aktuelno

Okanović o bahatoj vožnji tiktokera Uroša Panića: Nadležni da reaguju, uređen sistem ne trpi ovakve ispade

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/03/2023

-

12:14

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, pozvao je nadležne da reaguju povodom bahate vožnje tiktokera Uroša Panića, nakon snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama.

"Uređen sistem ne trpi ovakve ispade pojedinaca. Pozivam MUP i pravosuđe da reaguju i pokažu da niko nije iznad zakona“, napisao je Okanović i apelovao na nadležne da reaguju.

Naime, na snimcima koje je Panić objavio, i koje kruže društvenim mrežama, prikazana je bahata vožnja beogradskim ulicama, tokom koje Panić poziva policiju da ga zaustavi "ako sme". 

"Neka dođu sa ortacima da me jure, evo Cara Dušana, Dorćol. Nek dođu da im pokažem šta je beogradski fantom", rekao je Panić na snimku, uz uvrede upućene na račun pripadnika MUP-a.

Na kraju prvog snimka, on naglo ubrzava i vozi neprilagođenom brzinom. Na drugom snimku Panić vozi centrom grada a potom preko Brankovog mosta prelazi na Novi Beograd.

"Ne možeš ti mene da stigneš... Nije što vozim brz auto. Ja sam njima bežao i sa glofom trojkom", poručuje Panić na snimku policiji dok naglo ubrzava. 

Panić tada ponovo ubrzava dok mu suvozač dobacuje: "Slupaćemo se".

Na snimku se, između ostalog, čuje i da dovikuje policajcima da ga privedu.

"Neka me stigne neko ako može. Evo, nemam ni vozačku", nastavlja Panić uz nove uvrede na račun policije.

Inače, TikTok označava ove video-snimke koje tiktoker postavlja upozorenjem da "učešće u ovim aktivnostima može dovesti do toga da vi i drugi budete povređeni". 

Nasilnička vožnja se u Zakonu o bezbednosti saobraćaja definiše kao vožnja kojom se najmanje dva puta prođe kroz crveno svetlo za deset minuta, preticanje kolone sa prelaskom preko pune linije, prekoračenje za 90 km/h od dozvoljene brzine u naselju, za 100 kilometara na čas veća brzina od dozvoljene van naselja, ili vožnja vozača koji ima više od dva promila alkohola u krvi.

Kazne su od 120.000 do 140.000 dinara, a "dobija" se 15 kaznenih poena, dok se vozačka dozvola oduzima na deset meseci. Za najteže prekršaje, kazna je od 30 do 60 dana zatvora, ili 240 do 360 dana rada u javnom interesu.

 
 

 

 

Komentari (0)

Srbija