Aktuelno

Poginuo radnik u borskoj topionici, uhapšen njegov kolega

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2023

-

09:29

Poginuo radnik u borskoj topionici, uhapšen njegov kolega
Kompanija Srbija Ziđin Koper - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Noćas oko jedan sat posle ponoći poginuo je radnik I.S. (1982), saopštila je Kompanija Srbija Ziđin Koper. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su N. V. (1991) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

On se sumnjiči da je noćas u pogonu topionice u krugu jedne kompanije u Boru, upravljajući kamionom unazad do plamene peći, pregazio četrdesetjednogodišnjeg muškarca, koji je usled povrede preminuo.

Nesreća se dogodila na ogranku Topinica i rafinacija bakra, na platou gde kamioni prevoze velike topioničke lonce. 

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

O ovom tragičnom događaju odmah su obavešteni nadležni državni organi, a istraga koja je u toku treba da rasvetli uzrok nesreće.

"Kompanija Srbija Ziđin Koper izražava najdublje saučešće porodici preminulog radnika i pružiće joj svaku vrstu pomoći u ovim teškim trenucima", dodaje se u saopštenju. 

Nadzor zbog pogibije radnika

Inspektori rada pokrenuli su inspekcijski nadzor povodom smrti radnika jutros u trećoj smeni u pogonu Topionice poslodavca Serbia Ziđin koper u Boru, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Inspektorat za rad će, po okončanju inspekcijskog nadzora, preduzeti mere iz svoje nadležnosti u odnosu na utvrđene činjenice, dodaje se u saopštenju.
 

 

 

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija