Aktuelno

Svedočila jedna od oštećenih pacijentkinja Olgice Markanović: Ne seća se aparata, ali se seća bola

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2023

-

17:17

Svedočila jedna od oštećenih pacijentkinja Olgice Markanović: Ne seća se aparata, ali se seća bola
Svedočila jedna od oštećenih pacijentkinja Olgice Markanović: Ne seća se aparata, ali se seća bola - Copyright Instagram

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje Olgici Markanović i Jasmini Tasić, povodom optužbi da su neovlašćeno preduzimale estetske zahvate na pacijentima.

Svedokinja Kristina Milanović kojoj je, kako tvrdi, Markanović radila tretman na nosu, posvedočila je da joj je Markanović rekla da je završila Medicinski fakultet i da će joj laserom raditi remodelovanje nosa.

Milanović je precizirala da je Markanović rekla da će pomoću lasera smanjiti obim nosa i ukloniti grbicu, dok je, na pitanje da opiše aparat, Milanović rekla da ne može jer nije "ni inženjer ni lekar", dodajući da se seća da je aparat bio bele boje, ali da se seća bola koji je tada osetila.

Odgovarajući na pitanja, Milanović je navela da nije bila zadovoljna nakon prvog tretmana, kao i da je samo jednu krasticu pogurala prstom, jer je već bila odvojena od kože, dok se video veliki problem sa kožom nakon što su kraste otpale.

Na dalja pitanja branioca Irine Borović, svedokinja je rekla da je prošle godine imala operaciju nosa, godinu dana nakon veštačenja povreda za koje se sumnjiči da ih je zadobila tretmanom Markanovićeve.

Tokom suđenja, sudija je više puta upozoravao i Milanović i Borović koje su se često raspravljale, dok su reagovali i tužilac i punomoćnik oštećene.

Sudija je dao odbrani rešenje o produženju mere zabrane napuštanja boravišta Markanovićevoj, a sledeće suđenje zakazano za 9. maj kada će ostali svedoci biti saslušani.

Milanović je na kraju suđenja rekla da ne želi da njene slike budu u javnosti, tražeći od suda da poštuje privatnost žrtava i dodala da je novinara u sudnici dovela odbrana, nakon čega je zapretila da će tužiti novinare ukoliko iznesu detalje njenog svedočenja.

Sutkinja je na to rekla da je suđenje javno i da novinari mogu da prisustvuju i izveštavaju sa suđenja, dok je Borović navela da je Milanović gostovala u nekim emisijama na ovu temu. 

Optužnim predlogom optužene se terete da su počinile teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu, na štetu 18 oštećenih pacijenata. 

U saopštenju tužilaštva se precizira da se proširenim optužnim predlogom Markanović i Tasić terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine, u salonu "Tayas" izvodile hirurške procedure i to invanzivnom primenom sredstva "O2 No Needle Mesotherapy - Beauty Machine - Skin energy Activation Instrument", uz korišćenje injekcija lokalne anestezije ''lidokain-hlorid“ koje je davala okrivljena O.M, a zbog čega je 18  pacijenata imalo teške telesne povrede.

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanović osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu Tasić na godinu i po. 

Pre proširenja optuženja tužilaštvo je tražilo za Markanović tri godine zatvora, a za Tasić godinu dana. 

One se takođe terete da su od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u Driničkoj ulici br. 8, neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena.

Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene ("lidokain - hlorida"), koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija