Aktuelno

Proširen optužni predlog protiv nadrilekarke, javilo se još žrtava

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2022

-

14:13

Proširen optužni predlog protiv nadrilekarke, javilo se još žrtava
Proširen optužni predlog protiv nadrilekarke, javilo se još žrtava - Copyright Instagram

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu prošireni optužni predlog protiv Olgice Markanović i njene koleginice J.T., koje su optužene za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima.

Proširenim optužnim predlogom one se terete da su teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu počinile na štetu još 6 pacijenata, pa se sada terete za ukupno 18 oštećenih pacijenata. U saopštenju tužilaštva se precizira da se proširenim optužnim predlogom Markanović i Tasić terete da su od januara 2020. godine do 6. februara prošle godine salonu uz korišćenje injekcija lokalne anestezije ''lidokain-hlorid" koje je davala okrivljena O.M, a zbog čega je 18 pacijenata imalo teške telesne povrede.

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanović osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu na godinu i po. Pre proširenja optuženja tužilaštvo je tražilo za Markanović tri godine zatvora, a za njenu saradnicu godinu dana.

One se takođe terete da su od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centruu Beogradu neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog i trećeg stepena. Istovremeno su koristile injekcije lokalne anestezije koje nisu odobrene ("lidokain - hlorida"), koje su bile rizične po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije, a zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu. U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine. Suđenje optuženima se nastavlja u petak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija