Aktuelno

"Mislila sam da neko baca petarde, a onda sam videla da obezbeđenje leže na pod": Očevici o pucnjavi u školi na Vračaru

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

03/05/2023

-

12:13

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru život je izgubilo osmoro učenika i jedan radnik obezbeđenja škole, saopštio je MUP Srbije. Ukupno je povređeno šestoro dece i jedan nastavnik i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru. Veliki broj roditelja okupljen ispred škole čeka svoju decu, neki od njih su uspeli da se telefonom čuju sa njima, neki nisu, što među njima izaziva dodatnu zabrinutost. 

MUP Srbije pozvao je roditelje, koji nisu još stupili u kontakt sa svojom decom, da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, u ulici Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije).

Očevici su za Tanjug ispričali šta se dešava, a majka jedne devojčice kaže da je njeno dete svedočilo pucnjavi zbog čega je doživela ogroman šok. 

Jedna učenica je ispričala kako je isprva pomislila da neko u hodnicima baca petarde, čemu nije pridavala značaja sve dok nije videla kako obezbeđenje pada na pod. 

"Ja sam mislila da neko baca petarde u hodnicima i da nije ništa strašno, a onda sam videla kako obezbeđenje pada na pod, ali ne zato što su ga upucali, nego zato što kao da bi on verovatno pomislio da je mrtav. Onda sam otišla dole, vratila sam se i trčala sam i rekla sam nastavnici fizičkog da mislim da pucaju gore i onda smo svi otišli na bezbedno i čekali smo, a onda smo čuli još da pucaju", rekla je ona. 

Majka jedne devojčice kaže da joj u trenutku kada je stigla policija nisu dali da prođe.  

Tanjug

"Ja pitam zovem, vičem da mi kažu koje je dete u pitanju jer znam da je dete. Posle sam dobila razrednu i ona mi je rekla da je moje detete na bezbednom nakon čega sam se čula sa mojim detetom, poslala mi je poruku mama ne brini se na bezbednom sam, sve je u redu i posle par minuta me je zvala i ispričala mi kako se to desilo", ispričala je majka za Tanjug. 

Takođe, rekla je kako se incident desio u razredu razredu VII2, a da njeno dete pohađa VII4. 

"Rekla je ovako - bili su na fizičkom, što je jedan sprat niže, čuli su svi pucnjavu, ona je mislila da su petarde u pitanju, i onda se popela taj jedan sprat i u tom trenutku videla kako se srušilo obezbeđenje, kako je upucan, onda se vratila u salu za gimnastiku, ispričala da je to ustvari pucnjava da to nisu petarde i nastavnica fizičkog ih je onda na bezbedno stavila", rekla je ona. 

Dodaje da se razred njene ćerke nalazi u sali za fizičko i da su zaključani. Navodi i da su čuli da je radnik obezbešđenja upucan u da je umro.

"Znači to smo čuli i čuli smo da je jedna nastavnica upucana i povređena", navela je. 

Do pucnjave je došlo jutros, a policija je dobila poziv u 8.40. Blokirana je ulica i veliki deo Vračara, od Slavije ka školi. Na terenu je pet ekipa Hitne pomoći. Na licu mesta okupio se veliki broj građana. Policija ne dozvoljava prilazak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija