Aktuelno

Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo optužnicu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/07/2021

-

15:44

Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo optužnicu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka
Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo optužnicu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je za Euronews Srbija da je ponovo proširena istraga protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zbog još dva krivična dela teškog ubistva.

Ova kriminalna grupa tereti se i za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su, kako su preneli mediji i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), ŽŽ. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

Istovremeno, kako su nadležni saopštili, u toku je istraga svih okolnosti vezanih za finansijske tokove kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Svi osumnjičeni se nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestesečni pritvor ističe 2. avgusta. Do tada se očekuje da će Tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih istraga je pokrenuta u februaru. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Komentari (0)

Srbija