Aktuelno

Uhapšen otac napadača iz Mladenovca: Prilikom pretresa pronađen arsenal oružja, stotine metaka, pištolji, optički nišani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/05/2023

-

09:51

mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

R.B, otac napadača iz Mladenovca Uroša Blažića, je uhapšen nakon nakon zajedničkog rada VJT u Smederevu, VJT u Begoradu i Službe za borbu protuv organizvanog kriminala Uprave krimnalističke policije MUP-a nakon čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

"Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, dana 9.5.2023. godine, uhapšen je i zadržan do 48 časova R.B. (54) iz Mladenovca, otac okrivljenog U.B. protiv koga se vodi postupak zbog krivičnih dela Teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 2 i 11 KZ, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi st. 3,2 i 1 KZ, Otmica iz čl. 134 st. 2 KZ i Neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila iz čl. 213 KZ", navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Kako dodaju, "prilikom pretresa objekata koje koristi osumnjičeni R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje".

Iz tužilaštva dodaju da se osumnjičenom stavlja na teret krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 3 u vezi st. 2 i 1 KZ.

Podsetimo, njegovog sina Uroša Blažića su u petak ujutru uhapsili pripadnici SAJ-a u selu Vinjište kod Kragujevca, nakon što je u tri mladenovačka sela ubio osam i teško ranio 14 ljudi.

Uroš Blažić je pucnjavu započeo u Malom Orašju, a zatim nastavio u selima Dubone i Šepšin. Pucao je iz vozila u pokretu ispred škole, crkve, mestima gde se okupljaju građani. Među ubijenima je i policajac koji nije bio na dužnosti. 

Blažić sa porodicom živi u selu Dubona. Meštani kažu da mu je otac bio vojno lice, da je živeo sa roditeljima i bratom u porodičnoj kući. Porodica se bavi poljoprivredom. Na društvenim mrežama je pokušavao da stvori imidž "žestokog momka". Tu se može videti da je simpatisao Kristijana Golubovića, a družio se i sa pojedinim učesnicima rijaliti programa Zadruga.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Proficap

10.05.2023 13:37

I pusticete ga, bas kao i svaki put u zadnjih nekoliko godina. Samo cete mu zabraniti da se seta po nasem selu da ne bi provocirao, i nikom nista. Plus, vraticete mu i svo to oruzje. Bas kao i svaki put. Ovo je sve samo za medije, ne muljajte nas vise. Zavio nam je selo u crno.

Srbija