Aktuelno

MUP: Dojave o bombama u 115 škola u Beogradu bile lažne, policija u svim školama izvršila kontradiverzione preglede

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/05/2023

-

07:55

MUP: Dojave o bombama u 115 škola u Beogradu bile lažne, policija u svim školama izvršila kontradiverzione preglede
MUP: Dojave o bombama u 115 škola u Beogradu bile lažne, policija u svim školama izvršila kontradiverzione preglede - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama koje su danas stigle na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama, su lažne, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Policija je u svim školama izvršila kontradiverzione preglede nakon kojih je utvrđen oda su dojave bile lažne, odnosno da se u školama ne nalaze bombe.

Ministarstvo prosvete je jutros saopštilo da su nakon dojava učenici i zaposleni evakuisani. Oni su jutros naveli da su u 78 osnovnih i 37 srednjih škola u Beogradu stigle  dojave o podmetnutim bombama. 

Ekipe MUP-a su bile na terenu, a učenici i zaposleni su evakuisani.

"U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, a pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema. O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije", naveli su ranije danas iz Ministarstva prosvete

Tada je navedeno da će u komunikaciji sa MUP-om, direktori škola će dobiti informaciju kada će škola biti pregledana i doneti odluku za popodnevnu smenu.

Kako saznaje Euronews Srbija, među školama u kojima su stigle dojave nalaze se OŠ "Laza Kostić", OŠ "Đura Jakšić", OŠ "Danilo Kiš", OŠ "Jovan Miodragović", kao i muzička škola "Josip Slavenski".

 

Komentari (0)

Srbija