Aktuelno

Čučković: Rekonstukcija Višnjičke pre vremena, na Brankovom mostu sve urađeno

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2023

-

09:27

Čučković: Rekonstukcija Višnjičke pre vremena, na Brankovom mostu sve urađeno
Miroslav Čučković - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U toku je treća faza rekonstrukcije Višnjičke ulice na Karaburmi, koja će biti završena 28. maja, izjavio je gradski menadžer Miroslav Čučković i dodao da očekuje da kompletna rekonstrukcija bude završena pre zvaničnog roka u septembru.

"Višnjička ulica postaje još jedan bulevar u Beogradu s obzirom na to da će imati šest traka u dva smera i njena dužina je negde oko dva kilometara i 300 metara. Do sada je urađeno kilometar i 600 metara i ova poslednja faza koja će ići do Bogoslovije će biti urađena u što kraćem roku", rekao je Čučković za Tanjug.

On je podsetio da ranije određeno da je septembar rok kada će sve biti završeno.

"Ali, s obzirom na to da naše građevinske mašine rade i vikendom jer se radi i uveče do pola 9 dok god je dan, nekada i pod reflektorima kada treba da se urade spojnice na raskrsnicama, pa se nadam da ćemo i pre tog datuma moći da pustimo u funkciju i na korist Beogradađana kompletan ovaj potez", rekao je Čučković. 

On je ukazao da se veliki broj stambenih naselja pravi u Višnjičkoj banji i da veliki broj stambenih zgrada niče i u Mirijevu.

"Kako se ta dva pravca ulivaju u ovu ulicu neophodno je nastaviti te radove i na proširenju ulice Mije Kovačević, za još jednu traku, kako bi sam dolazak do Vukovog spomenika i ostalih delova Beograda i povratak sa posla što je najvažnije bio lakši sa protočnošću koja nije bila prisutna i sa mogućnosti uspostavljanja žute trake za linije javnog prevoza i taksi za sve one koji imaju tu pogodnost da je koriste", rekao je Čučković. 

On je precizirao da su radovi trenutno od ulaska u garažu Tržnog centra BIG do raskrsnice sa ulicom Micka Krstića i kada se to bude završilo, počeće sužavanje ostrva i nastavlja se do Bogoslovije.

"Trudimo se da skraćenjem rokova tu vrstu gužve smanjimo, svakako ne možemo je sa neba doneti, mora da se potroši neko vreme da se ona izgradi, ona sad funkcioniše u jednom pravcu u dve trake, u drugom u jednoj traci. Apelujemo da se ljudi ne sekiraju kada dugo čekaju jer je svetlo na kraju tunela", rekao je Čučković. 

On je, takođe, rekao da je na Brankovom mostu sve urađeno.

"Imamo veliko iznenađenje za sve Beograđane. Radovi će biti završeni večeras ili sutra", istakao je Čučković.

Komentari (0)

Srbija