Aktuelno

Vlasnici nelegalizovanih objekata protestovali ispred Skupštine, traže struju

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

14:01

Vlasnici nelegalizovanih objekata protestovali ispred Skupštine, traže struju
Vlasnici nelegalizovanih objekata protestovali ispred Skupštine, traže struju - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Grupa vlasnika nelegalizovanih objekta okupila se danas ispred Skupštine Srbije tražeći da im se omogući dobijanje privemenih priključaka na elektro-distributivnu mrežu do okončanja procesa legalizacije.

Kako je navela predstavnica grupe "Želimo struju u 21. veku", Danica Savić oko 4.000 građana iz Beograda pogođeno je nemogućnošću da se njihovi domovi priključe na struju, dok ih, kako kaže, širom Srbije ima mnogo više.

Ona je podsetila da je od 2018. godine na snazi zakon po kome objekti koji nisu legalizovani ne mogu biti priključeni na mrežu Elektro-distribucije Srbije.

Fonet/Ana Paunković

 

"Mi smo predlagali da se omogući dobijanje privremenih priključaka i da se uvede klauzula 'do okončanja procesa legalizacije' pošto trenutno nije poznato kada bi ti procesi mogli da budu nastavljeni", rekla je Savić za Tanjug.

Predstavnici grupe "Želimo struju u 21. veku" naveli su da su u prethodnih pet godina više puta pokušavali da postignu dogovor sa nadležnima.

Kako su rekli, njihovi predlozi nisu urodili plodom i nadaju se da će se to što pre promeniti, kako bez struje ne bi dočekali i zimu.

Nakon kraće blokade saobraćaja ispred zgrade parlamenta učesnici protesta pomerili su se u obližnji Pionirski park očekujući da ih primi neko iz Predsedništva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija