Aktuelno

Infrastrukture železnice Srbije: Železnički nadvožnjak u Partizanskoj u Novom Sadu izgrađen po projektu i kvalitetno

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

14:42

Infrastrukture železnice Srbije: Železnički nadvožnjak u Partizanskoj u Novom Sadu izgrađen po projektu i kvalitetno
Poplave u Novom Sadu - Copyright Euronews/Petar Alimpijević

veličina teksta

Aa Aa

Infrastrukture železnice Srbije ocenile su danas kao tendenciozno i zlonamerno bilo kakvo dovođenje u pitanje kvaliteta radova izvedenih prilikom izgradnje novog železničkog nadvožnjaka u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i naglašavaju da toliku količinu padavina u tako kratkom roku, jednostavno, nijedan odvodni sistem nije u mogućnosti da reši odmah.

"U situaciji kada je sinoć usled naglih i obilnih padavina jedan deo Novog Sada bio pod vodom, a sa poplavama su suočeni delovi Srbije i čitav region, tendenciozno je i zlonamerno na bilo koji način dovoditi u pitanje kvalitet radova izvedenih prilikom izgradnje novog železničkog nadvožnjaka u Partizanskoj ulici u Novom Sadu", navodi se u saopštenju.

Infrastrukture železnice Srbije naglašavaju da su svi radovi na izgradnji novog nadvožnjaka u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, u okviru projekta brze pruge Novi Sad – Subotica, urađeni prema projektu, uključujući i rešavanje problema odvođenja atmosferskih voda, sa kojim se ovaj deo grada godinama unazad susretao.

Kako navode, prilikom izgradnje železničkog nadvožnjaka na brzoj pruzi u Partizanskoj ulici u potpunosti je bio rešen dugogodišnji problem odvođenja atmosferskih voda.

Euronews/Petar Alimpijević, Nataša Jovanović

 

"Ali u situaciji velikih vremenskih neprilika i obilnih kiša, taj sistem jednostavno nije mogao da odjednom primi i odvede toliku količinu vode. Kao što to nije bilo moguće ni na drugim lokacijama u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Srbije, kao ni u brojnim gradovima u regionu.

Toliku količinu padavina u tako kratkom roku, jednostavno, nijedan odvodni sistem nije u mogućnosti da odmah reši", navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je tokom jučerašnjih pljuskova u Novom Sadu, za samo 45 minuta, pala ogromna količina kiše - na nivou stogodišnjeg proseka, što je izazvalo akumuliranje vode ispod više mostova i nadvožnjaka, pa i ispod železničkog u Partizanskoj ulici koja se nalazi u nižim delovima grada, zbog čega su se tu dodatno sakupljale veće količine vode.

Navode da je do jutra sva voda otekla sa te lokacije, nakon čega su komunalne službe Novog Sada očistile nanose mulja u kanalima i samoj ulici. Jutros je Partizanska ulica bila prohodna za drumska vozila, a saobraćaj je normalizovan.

Novoizgrađeni železnički nadvožnjak u Partizanskoj ulici u Novom Sadu jedan je od 58 novih objekata na brzoj pruzi Novi Sad - Subotica dugoj 108 kilometara, uključujući i izgradnju ukupno 30 novih nadvožnjaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija