Aktuelno

Nastavljeno suđenje Džoniću: Svedoče balističar, neuropsihijatar i metalostrugar

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/05/2023

-

11:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pred Višim sudom u Nišu nastavlja se suđenje Goranu Džoniću (59) iz Moravca koji je optužen da je 27. septembra 2021. godine u tom aleksinačkom selu ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

Danas svedoče veštak balističar, neuropsihijatar i metalostrugar od kojeg je tražio pomoć da napravi prigušivač. U sudnicu je donet i pištolj, kojim je izvršen zločin.

Do sada je, povodom ovog slučaja održano pripremno ročište, a potom je 14. marta počeo glavni pretres. 

Džonić je osim teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Protiv njegovog sina S.DŽ. za krivična dela teško ubistvo u pomoganju i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i ekplozivnih materija krivični postupak je obustavljen.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Džonić je na prvom pretresu izneo svoju odbranu i negirao optužbe. Njegova advokatica Biljana Pešić rekla je tada da on zbog bolesti nije mogao da izvrši zločin, kao i da premešta tela do jame, zbog čega traži novo psihijatrijsko veštačenje, tačnije da se preispita može li da prati suđenje, budući da je duže vreme proveo u pritvoru.

Nestala porodica

Tročlana porodica Đokić, Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) iz Aleksinca poslednji put je viđena u nedelju, 26. septembra 2021. godine. Porodica je njihov nestanak prijavila policiji 28. septembra, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je tada medijima njihova rođaka.

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su tada preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Drugog oktobra, u ataru sela Tešica, prema Trnavi, desno od puta pored Morave, pronađen je zapaljen automobil, koji je, ispostaviće se, pripadao nestaloj porodici.

Automobil je policija pronašla na nepristupačnom terenu i tada blokirala područje kako ne bi došlo do uništavanja dokaza. U automobilu nisu pronađena tela, te je potraga za Đokićima nastavljena. Policija je nešto kasnije pronašla i spaljena tela članova porodice Đokić, u šipražju u ataru sela Moravac, osam kilometara dalje od automobila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija