Aktuelno

Početak suđenja Goranu Džoniću za ubistvo tročlane porodice Đokić 22. februara

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2023

-

13:47

Početak suđenja Goranu Džoniću za ubistvo tročlane porodice Đokić 22. februara
MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic - Copyright MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Nišu zakazao je za 22. februar pripremno ročište pred početak suđenja Goranu Džoniću, povodom optužbi za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca 16.septembra 2021.godine, potvrđeno je za Tanjug u tom sudu.

Pripremno ročište će, shodno zakonu, biti zatvoreno za javnost.

Na njemu će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, a Džonić će se kratko izjasniti o krivici, dok će na glavnom pretresu moći detaljno da iznese svoju odbranu.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv njegovog sina S. Dž. za krivična dela teško ubistvo u pomoganju i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i ekplozivnih materija krivični postupak je obustavljen.

Goran Džonić optužnicom se tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine. Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće A. M. i K.M, i drugog Džonićevog, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija