Aktuelno

Nepravosnažno potvrđena optužnica protiv Džonića zbog ubistva porodice Đokić, obustavljen postupak protiv njegovog sina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/12/2022

-

16:24

Nepravosnažno potvrđena optužnica protiv Džonića zbog ubistva porodice Đokić, obustavljen postupak protiv njegovog sina
MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic - Copyright MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic

veličina teksta

Aa Aa

Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Nišu potvrđena je optužnica Višeg javnog tužilaštva protiv Gorana Džonića, zbog krivičnog dela teško ubistvo, saopštio je viši sud u NIšu..

On se osim za ubistvo tereti i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Viši sud je saopštio da je odlučeno da nema mesta optužbi po optužnici VJT u odnosu na okrivljenog S.Dž. i da se protiv njega obustavlja krivični postupak zbog krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i drugih eksplozivnih materija.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Nišu je u oktobru, nakon okončane dopune istrage, treći put podnelo Višem sudu u Nišu na potvrđivanje optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina koji se tereti za pomaganje u zločinu zbog ubistva tročlane porodice Đokić. 

Dopuna optužnice se, kako je ranije rečeno za Euronews Srbija, odnosi na veštačenje tragova, odnosno na naredbu Višeg suda u Nišu koje je u junu po drugi put vratilo optužnicu Višem javnom tužilaštvu uz naredbu da tužilac naredi dopunu istrage o ubistvu tročlane porodice Đokić u koje se desilo krajem prošle godine. 

Vlasnik menjačnice Goran Đokić iz Aleksinca, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija nestali su 26. septembra prošle godine u Moravcu, a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru ovog aleksinačkog sela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija