Aktuelno

Niško tužilaštvo treći put dostavilo na potvrđivanje dopunjenu optužnicu za ubistvo porodice Đokić

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2022

-

13:03

Niško tužilaštvo treći put dostavilo na potvrđivanje dopunjenu optužnicu za ubistvo porodice Đokić
Facebook/Goran Dzonic, Euronews/Ljiljana Pavlović, MUP - Copyright Facebook/Goran Dzonic, Euronews/Ljiljana Pavlović, MUP

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Nišu, nakon okončane dopune istrage, treći put je podnelo Višem sudu u Nišu na potvrđivanje optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana Džonića, koji se tereti za pomaganje u zločinu zbog ubistva tročlane porodice Đokić, potvrdio je za Euronews Srbija Borislav Radonjić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Goranu Džoniću se stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Njgov sin Stefan Džonić je optužen za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Dopuna optužnice se, kako je ranije rečeno za Euronews Srbija, odnosi na veštačenje tragova. odnosno na naredbu Višeg suda u Nišu koje je u junu po drugi put vratilo optužnicu Višem javnom tužilaštvu uz naredbu da tužilac naredi dopunu istrage o ubistvu tročlane porodice Đokić u koje se desilo krajem prošle godine. 

Prvi put, sud je optužnicu niškom tužilaštvu vratio u aprilu, a ona je nakon toga ponovo predata sudu 9. maja na potvrđivanje.

Porodica Đokić nestala je 26. septembra prošle godine u Moravcu a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru ovog aleksinačkog sela.

Ustanovljeno je da su ubijeni iz vatrenog oružja, a pištolj kojim su ubijeni pronađen je u dimnjaku kuće koju koristi Džonić, u Aleksincu.

Veruje se da je motiv ubistva koristoljublje jer je Džonić znao da njegov brat od tetke uvek sa sobom nosi veliku sumu novca, zbog čega je odlučio da ga ubije i opljačka.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija