Aktuelno

Viši sud u Nišu odobrio je tužilastvu 30 dana da uredi optužnicu protiv Džonića

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2022

-

12:49

Viši sud u Nišu odobrio je tužilastvu 30 dana da uredi optužnicu protiv Džonića
Facebook/Goran Dzonic, Euronews/Ljiljana Pavlović, MUP - Copyright Facebook/Goran Dzonic, Euronews/Ljiljana Pavlović, MUP

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Nišu odobrio je tužilaštvu produženje roka za otklanjanje nedostataka u optužnici podignutoj protiv Gorana Džonića iz Moravca i njegovog sina, osumnjičenih za ubistvo tročlane porodice Ðokić, preneli su lokalni mediji. Sud je Višem tužilaštvu u Nišu odobrio rok od 30 dana.

Prema Zakoniku o krivičnom postupku rok iznosi tri dana s tim što tužilaštvo ima pravo da traži produženje, što je u ovom slučaju i učinilo. Optužnica protiv Gorana i njegovog sina podneta je sudu na potvrđivanje 6. aprila, ali je sutradan sud ispitujući njenu formalnu ispravnost vratio tužilaštvu vratio tužilaštvu radi otklanjanje nedostataka.

Oni se nalaze u pritvoru. Goran Džonić je optužen za teško ubistvo, a njegov sin da mu je u tome pomogao, rečeno je Tanjugu u niškom tužilaštvu.

Obojica su takođe optužena i za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja. Za ova dela preti om doživotni zatvor. Oni se terete za ubistvo Gorana Đokića (57), Gordane (56) i njihove cerke Lidije (25) 26. septembra 2021. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija