Aktuelno

Slučaj ubijene porodice iz Aleksinca: Podignute optužnice protiv Gorana Džonića i njegovog sina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2022

-

13:25

Slučaj ubijene porodice iz Aleksinca: Podignute optužnice protiv Gorana Džonića i njegovog sina
Facebook/Goran Dzonic, Euronews/Ljiljana Pavlović, MUP - Copyright Facebook/Goran Dzonic, Euronews/Ljiljana Pavlović, MUP

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina iz sela Moravac kod Aleksinca u slučaju ubistva tročlane porodice Đokić, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Goran Džonić je optužen zbog opravdane sumnje da je izvršio teško ubistvo, a njegov sin S.DŽ. za teško ubistvo u pomaganju. Obojica su, takođe, optužena i za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja. Za ova dela preti om doživotni zatvor. Tužilaštvo je takođe predložilo sudu da im produži pritvor.

Advokat Džonićevih sinova Filip Domazet takođe je potvrdio za Euronews Srbija da je iz suda dobio obaveštenje o podizanju optužnica, ali da još nije imao uvid u njih.

Poslednji put tročlana porodica - Goran (57), Gorddana (56) i njihova ćerka Lildija (25) viđena je 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica. Mediji su tada preneli da je obdukcija pokazala da su Đokići najpre ubijeni iz vatrenog oružja.

 

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Srbija