Aktuelno

Sud vratio optužnicu protiv Džonića zbog formalnih nedostataka

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

07/04/2022

-

16:33

Sud vratio optužnicu protiv Džonića zbog formalnih nedostataka
MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic - Copyright MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Nišu vratio je tužilaštvu optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu tročlane porodice Ðokić iz Aleksinca. Optužnica je vraćena radi otklanjanja formalnih nedostataka, objavljeno je na sajtu suda.

Na predlogu tužilaštva, Goranu Džoniću i njegovom sinu produžen je pritvor za još 30 dana. Goran Džonić je optužen za teško ubistvo, a njegov sin da mu je u tome pomogao, rečeno je Tanjugu u niškom tužilaštvu.

Obojica su optužena i za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja. Za ova dela preti im doživotni zatvor. Optužnica je bila predata sudu na potvrđivanje.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv još dve osobe i Džonićevog drugog sina, ali oni su pušteni iz pritvora pre mesec dana.

Rođaci prijavili nestanak

Poslednji put tročlana porodica - Goran (57), Gordana (56) i njihova ćerka Lildija (25) viđena je 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Porodica ubijena, pa spaljena

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica. Mediji su tada preneli da je obdukcija pokazala da su Đokići najpre ubijeni iz vatrenog oružja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija