Aktuelno

Jedan od Džonićevih sinova izlazi iz pritvora, advokat: Drugi brat čeka veštačenje

Komentari

Autor: Euronews Sbrija, J.S.

03/03/2022

-

15:10

Jedan od Džonićevih sinova izlazi iz pritvora, advokat: Drugi brat čeka veštačenje
Jedan od Džonićevih sinova izlazi iz pritvora, advokat: Drugi brat čeka veštačenje - Copyright TANJUG/ TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, Euronews Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od sinova prvoosumnjičenog Gorana Džonića, M.Dž., u toku dana bi trebalo da bude pušten iz pritvora. Razlog za to su pristigli rezultati veštačenja koji svedoče u njegovu korist, a koji se tiču istrage oko ubistva tročalne porodice Đokić iz Aleksinca, rekao je za Euronews Srbija branilac braće Filip Domazet.

Kako je naveo, odluka suda je doneta pre nekih sat vremena i sada se očekuje da on izađe iz pritvora.

"Smatram da on nije ni koji način učestvovao u ovom krivičnom delu, a to su upravo potvrdili i rezultati veštačenja koji su stigli. Zbog toga sam od suda tražio da on izađe iz pritvora što je i odlučeno. Za sada drugi brat ostaje u pritovru, ali razlog tome je to što i dalje očekujemo rezultate veštačenja koji još uvek nisu stigli", rekao je Domazet za Euronews Srbija. 

Iz Višeg suda takođe su naveli da ne postoje razlozi zbog kojih bi M.Dž. ostao u pritovru.

"Njemu je rešenjem sudije za prethodni postupak ukinut pritvor, jer više ne stoje razlozi zbog kojih mu je pritvor bio određen", rekao je Tanjugu portparol suda Milan Stanisavljević. 

Inače, 1. marta su i braća K.M. i A.M. iz Moravca, koji su takođe bili privedeni zbog istrage oko ubistva porodice Đokić, pušteni iz pritvora. Sud je tada naveo da su prestali da postoje razlozi za produženje pritvora.  Za sada se u pritvoru nalaze Goran Džonić i još jedan njegov sin. I pored toga, sva petorica se i dalje terete za krivično delo teško ubistvo.

Od 2. oktobra, kada su pronađena tela tročlane porodice Đokić u javnosti je bilo mnogo nagađanja o motivima i izvršiocima ubistva. Jedino što se u tom trenutku moglo čuti od policijskih zvaničnika je da je najverovatniji motiv bio koristoljublje i da je moguće da je ubica pobegao u inostranstvo pošto je imao vremena.

Dvadesetak dana kasnije, odjeknula je vest o hapšenju osumnjičenog za učešće u ubistvu. Tada je uhapšen Goran Džonić, rođak porodice Đokić, odnosno brat ubijenog Gorana Đokića. Odmah su se pojavili navodi da je reč o vatrogascu u penziji, što je kasnije i potvrđeno. Istog dana ekipe policije su ispred kuće osumnjičenog prekopavale teren u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva. 

U jednom momentu je policija napustila tu lokaciju i nastavila iskopavanje na drugoj lokaciji, u dvorištu gde je, prema nezvaničnim informacijama, ranije pronađen novac nakon hapšenja Džonića. Nije poznato šta su tog dana tražili i da li su nešto našli. Ono što je saopšteno je da je prilikom hapšenja Džonića pronađena određena svota novca, ali nije precizirano o kojoj sumi se radi. Prema pisanju Blica, nađeno je 43.000 evra. 

I dok je pažnja javnosti bila usmerena na Džonića i na policijsku pretragu u Moravcu, pojavile su se vesti o novim hapšenjima u vezi sa slučajem. tada su privedena braća koja su danas puštena iz pritvora.

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Kako su nestali i ubijeni Đokići?

Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka. Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica. Mediji su tada preneli da je obdukcija pokazala da su Đokići najpre ubijeni iz vatrenog oružja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija