Aktuelno

Vulin o ubistvu porodice Đokić: Džonić ukazao na saučesnike, raspisana interna poternica za još jednim licem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2021

-

21:50

Vulin o ubistvu porodice Đokić: Džonić ukazao na saučesnike, raspisana interna poternica za još jednim licem
Vulin o ubistvu porodice Đokić: Džonić ukazao na saučesnike, raspisana interna poternica za još jednim licem - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić, Goran Džonić, koji je bio njihov rođak, prvo se branio ćutanjem, a kada je izašao pred sudiju, onda je izneo odbranu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. On je naveo da su pronađeni neoborivi dokazi da je Džonić učestvovao u ubistvu i da je pronađen novac na njegovom imanju. Dodao je da su pronađeni i još neki predmeti koji su korišćeni za ubistvo.  

"On je ukazao na svoje saučesnike, mi smo ih priveli”, rekao je Vulin gostujući na TV Pink, i dodao da im je određen pritvor.  

Inače, danas je Više javno tužilaštvo u Nišu, povodom ubistva tročlane porodice Đokić, donelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih K.M. i A.M., koji se takođe terete za krivično delo teško ubistvo.  

Okrivljeni su danas saslušani u tužilaštvu, Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana, a iz suda je za Euronews Srbija potvrđeno da im je pritvor određen.  

K. M. (1981) i A. M. (1982) uhapšeni su u petak u selu Moravac, a MUP je tada saopštio da se oni dovode u vezu sa ubistvom porodice Đokić. Reč je o braći. 

Prethodno je Goranu Džoniću i njegovim sinovima S. Dž. i M. Dž. sudija za prethodni postupak Višeg suda u NIšu odredio pritvor.

Ministar Vulin je rekao da postoje saznanja da je više osoba učestvovalo u zločinu i da je raspisana poternica za još jednim licem. 

"Ovo je neshvatljivo, nama je od prvog dana bilo jasno da je to neko ko ih poznaje. To je vrlo pažljivo, gotovo profesionalno pripremljena likvidacija. On je pripremao svoje alibije, pokšuvao da opravda svako svoje kretanje. Inspektorima je pokazao odsustvo empatije", rekao je Vulin i dodao: "Samo kada bi se došlo do njega, on bi počeo da plače i gubi živce".

 

Govoreći o Džoniću, Vulin je potvrdio pisanje medija da je on vatrogasac u penziji. 

Policija tražila nove dokaze

Podsetimo, ekipe policije su prekjuče prekopavale teren ispred kuće Džonića u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva.

Policija je nakon 13 časova u petak napustila lokaciju ispred kuće osumnjičenog, a potraga i iskopavanje nastavljeno je na drugoj lokaciji.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Kako su meštani naveli za Euronews Srbija, osumnjičeni je brat ubijenog Gorana i bili su u bliskim odnosima. Navodno je, kako je rekao jedan od komšija, često radio oko Goranovog automobila. 

Prema pisanju medija, policija je, nakon hapšenja, pronašla sumu od 43.000 evra.

Slučaj koji je uznemirio javnost

Slučaj ubistva porodice Đokić je potresao Srbiju. Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je 2. oktobra, kada su pronađena tela – Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), da su oni oteti u selu Moravac, potom ubijeni i onda odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak je porodica prijavila dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena.

foto: M.S.

 

Tela porodice su pronađena u ataru sela Moravac, u opštini Aleksinac, u šipražju, prekrivena granjem i lišćem. Prethodno je, desetak kilometara dalje, u ataru sela Tešice pronađen zapaljen automobil porodice Đokić.

Komentari (0)

Srbija