Aktuelno

Hapšenje u selu Moravac: Braća privedena zbog povezanosti sa ubistvom porodice Đokić

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2021

-

19:06

mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Intenzivnim i opsežnim radom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu danas su uhapsili K. M. (40) i A.M. (39) iz sela Moravac koji se dovode u vezu sa ubistvom porodice Đokić.

Osumnjičeni su privedeni i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno im je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Uhapšeni K. M. i A.M. iz sela Moravac su braća, potvrđeno je za Euronews Srbija. 

"Novosti" prenose da je među uhapšenim i sin Gorana Džonića, koji je kao otac bio vatrogasac. Njegov drugi sin radi u vojci.

Na hrpi novca i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubice i ubijenog Gorana Đokića, saznaje "Blic".

Kako se navodi, to bi mogao da bude ključni materijalni dokaz u istrazi ovog zločina. Postojanje DNK dokaza ubice i žrtve na novcu praktično povezuje ubicu sa parama i dokazuje da je motiv ubistva bio pohlepa.

Euronews TV

Mediji su takođe preneli da je policija ranije danas odvela suprugu Gorana Džonića kako bi dala iskaz o tom ubistvu.

Podsetimo, Goran Džonić, penzionisani vatrogasac, uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoje rođake - porodicu Đokić. On je nakon zločina prisustvovao sahrani ubijenih.

Tročlana porodica Ðokić iz Aleksinca ubijena je 26. septembra u ataru sela Moravac.

Goran Džonić se trenutno nalazi u pritvoru.

Policija kopala oko kuće osumnjičenog 

Ranije danas, ekipe policije prekopavale su teren ispred kuće osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, javila je reporterka Euronews Srbije. 

Policija je nakon 13 časova napustila lokaciju ispred kuće osumnjičenog, a potraga i iskopavanje nastavljeno je na drugoj lokaciji, u dvorištu kuće gde je, prema nezvaničnim informacijama, nakon jučerašnjeg hapšenja osumnjičenog pronađen novac. 

Euronews Srbija

Osumnjičeni je, zapravo, rođak ubijenog Gorana Đokića. Kako su meštani naveli za Euronews Srbija, osumnjičeni je brat ubijenog Gorana i bili su u bliskim odnosima. Navodno je, kako je rekao jedan od komšija, često radio oko Goranovog automobila. 

Prema pisanju Blica, policija je, nakon hapšenja, pronašla sumu od 43.000 evra za koju se, kako je rekao ministar policije, sumnja da pripada ubijenoj porodici. Osumnjičeni za ubistvo je, navode mediji, unapred sve isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gde će zakopati tela, odveo ih tamo i zapalio.  

Policija veruje da je novac na tom mestu zakopao upravo Goran Džonić u pokušaju da sinu smesti krivicu za zločin. On je inače policajcima tvrdio da nije ubica i da su zločin počinila njegova dva sina, koja su prošla poligraf.

Kako su Đokići ubijeni i kako je izgledala potraga za telima?

Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je 2. oktobra, kada su pronađena tela porodice Đokić – Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), da su oni oteti u selu Moravac, potom ubijeni i onda odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak je porodica prijavila dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

TANJUG/ TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, Euronews Printscreen

 

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. 

Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Objavljen je i broj registarske tablice njihovog automobila.

Policija je pretraživala okolna mesta pored kojih su, kako se pretpostavljalo, prolazili Đokići. Angažovani su pripadnici Žandarmerije, a helikopter MUP-a je nadletao područje.

Euronews Srbija

Pretražen je deo oko Moravskog Bujmira, koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca, kao i okolina Moravca i okolnih sela, s posebnim fokusom na priobalje reke Južne Morave. Ronioci su pretraživali čak i Bovansko jezero.

Tela porodice su pronađena u ataru sela Moravac, u opštini Aleksinac, u šipražju, prekrivena granjem i lišćem. Prethodno je, desetak kilometara dalje, u ataru sela Tešice pronađen zapaljen automobil porodice Đokić marke "Volkswagen pasat". 

Upravo tim automobilom porodica Đokić uputila se u nedelju uveče ka Aleksincu. 
Direktor policije je rekao i da je policija obavila razgovore sa članovima porodice i prijateljima Đokića, kao i da su saznali da oni nisu imali nikakve sukobe i probleme. 

Iako pouzdanih informacija o motivima ubistva nema, zvaničnici policije su kao mogući motiv istakli koristoljublje. 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija