Aktuelno

Slučaj ubistva porodice Đokić: Istraga proširena na još dve osobe, i njima određen pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2021

-

17:21

Slučaj ubistva porodice Đokić: Istraga proširena na još dve osobe, i njima određen pritvor
Slučaj ubistva porodice Đokić: Istraga proširena na još dve osobe, i njima određen pritvor - Copyright foto: M.S.

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Nišu je, povodom ubistva tročlane porodice Đokić, donelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih K.M. i A.M., koji se takođe terete za krivično delo teško ubistvo. 

Okrivljeni su danas saslušani u tužilaštvu. a Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana, a iz suda je za Euronews Srbija potvrđeno da im je pritvor određen. 

K. M. (1981) i A. M. (1982) uhapšeni su u petak u selu Moravac, a MUP je tada saopštio da se oni dovode u vezu sa ubistvom porodice Đokić. Reč je o braći. 

Prethodno je uhapšen Goran Džonić, rođak ubijenog Gorana Đokića, a njemu i njegovim sinovima S. Dž. i M. Dž. je sudija sa prethodni postupak Višeg suda i Nišu juče odredio pritvor u trajanju od 30 dana. 

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Pritvor im je određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je za Euronews Srbija u tom sudu. 

Policija pretraživala teren ispred kuće Džonića

Goran Džonić, penzionisani vatrogasac, uhapšen je zbog ubistva tročlane porodice Đokić, sa kojom je bio u srodstvu. 

Ekipe policije su prekjuče prekopavale teren ispred kuće Džonića u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva.

Policija je nakon 13 časova u petak napustila lokaciju ispred kuće osumnjičenog, a potraga i iskopavanje nastavljeno je na drugoj lokaciji, u dvorištu kuće gde je, prema nezvaničnim informacijama, nakon hapšenja osumnjičenog pronađen novac. 

mup.gov.rs

Kako su meštani naveli za Euronews Srbija, osumnjičeni je brat ubijenog Gorana i bili su u bliskim odnosima. Navodno je, kako je rekao jedan od komšija, često radio oko Goranovog automobila. 

Prema pisanju medija, policija je, nakon hapšenja, pronašla sumu od 43.000 evra. Ranije je ministar unutrašnjih poslova rekao da je pronađena određena suma novca. 

Kako je ubijena porodica Đokić?

Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je 2. oktobra, kada su pronađena tela porodice Đokić – Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), da su oni oteti u selu Moravac, potom ubijeni i onda odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak je porodica prijavila dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena.

Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na vajberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

TANJUG/ TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, Euronews Printscreen

 

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. 

Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Objavljen je i broj registarske tablice njihovog automobila.

Policija je pretraživala okolna mesta pored kojih su, kako se pretpostavljalo, prolazili Đokići. Angažovani su pripadnici Žandarmerije, a helikopter MUP-a je nadletao područje.

Pretražen je deo oko Moravskog Bujmira, koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca, kao i okolina Moravca i okolnih sela, s posebnim fokusom na priobalje reke Južne Morave. Ronioci su pretraživali čak i Bovansko jezero.

Tela porodice su pronađena u ataru sela Moravac, u opštini Aleksinac, u šipražju, prekrivena granjem i lišćem. Prethodno je, desetak kilometara dalje, u ataru sela Tešice pronađen zapaljen automobil porodice Đokić. 

 

 

Komentari (0)

Srbija