Aktuelno

Ubistvo porodice Đokić: Osumnjičenom Džoniću i njegovim sinovima određen pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Novosti

23/10/2021

-

17:43

Ubistvo porodice Đokić: Osumnjičenom Džoniću i njegovim sinovima određen pritvor
MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic - Copyright MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor Goranu Džoniću i njegovim sinovima S. Dž. i M. Dž. u trajanju od 30 dana zbog osnovane sumnje da su izvršili ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca.

Pritvor im je određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je za Euronews Srbija u tom sudu. 

Na ovo rešenje okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Prethodno je Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo istragu protiv Gorana Džonića (59), kao i S.Dž. i M.Dž. zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna dožitovotnog zatvora.

Oni su osumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Ðokić - muža, supruge i njihove ćerke u selu Moravac kod Aleksinca 26. septembra

Kako prenose "Novosti", osumnjičeni Džonić je tokom današnjeg saslušanja promenio odbranu i nije optužio druge dve osobe kao saizvršioce. On se danas pred tužiocem branio ćutanjem.

mup.gov.rs

Goran Džonić, penzionisani vatrogasac, uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoje rođake  porodicu Đokić. On je nakon zločina prisustvovao sahrani ubijenih.

Ekipe policije juče su prekopavale teren ispred kuće Džonića u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, javila je reporterka Euronews Srbije. 

Policija je nakon 13 časova napustila lokaciju ispred kuće osumnjičenog, a potraga i iskopavanje nastavljeno je na drugoj lokaciji, u dvorištu kuće gde je, prema nezvaničnim informacijama, nakon prekjučerašnjeg hapšenja osumnjičenog pronađen novac. 

Kako su meštani naveli za Euronews Srbija, osumnjičeni je brat ubijenog Gorana i bili su u bliskim odnosima. Navodno je, kako je rekao jedan od komšija, često radio oko Goranovog automobila. 

Pronađeno 43.000 evra

Prema pisanju "Blica", policija je, nakon hapšenja, pronašla sumu od 43.000 evra za koju se, kako je rekao ministar policije, sumnja da pripada ubijenoj porodici. Osumnjičeni za ubistvo je, navode mediji, unapred sve isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gde će zakopati tela, odveo ih tamo i zapalio.

Policija veruje da je novac na tom mestu zakopao upravo Goran Džonić u pokušaju da sinu smesti krivicu za zločin. On je inače policajcima tvrdio da nije ubica i da su zločin počinila njegova dva sina, koja su prošla poligraf.

Na hrpi novca i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubice i ubijenog Gorana Đokića, saznaje "Blic".

Kako se navodi, to bi mogao da bude ključni materijalni dokaz u istrazi ovog zločina. 

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je 2. oktobra, kada su pronađena tela porodice Đokić – Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), da su oni oteti u selu Moravac, potom ubijeni i onda odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak je porodica prijavila dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena.

 Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na vajberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Automobil snimila kamera

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. 

Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Objavljen je i broj registarske tablice njihovog automobila.

Euronews Srbija

Policija je pretraživala okolna mesta pored kojih su, kako se pretpostavljalo, prolazili Đokići. Angažovani su pripadnici Žandarmerije, a helikopter MUP-a je nadletao područje.

Pretražen je deo oko Moravskog Bujmira, koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca, kao i okolina Moravca i okolnih sela, s posebnim fokusom na priobalje reke Južne Morave. Ronioci su pretraživali čak i Bovansko jezero.

Tela porodice su pronađena u ataru sela Moravac, u opštini Aleksinac, u šipražju, prekrivena granjem i lišćem. Prethodno je, desetak kilometara dalje, u ataru sela Tešice pronađen zapaljen automobil porodice Đokić. 

Komentari (0)

Srbija