Aktuelno

Policija kopala oko kuće osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić, traga se za novim dokazima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2021

-

12:27

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ekipe policije došle su danas ispred kuće osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić gde su prekopavali teren oko kuće u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, javlja reporterka Euronews Srbije. 

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji se oglasio sinoć nakon hapšenja osumnjičenog, prilikom samog privođenja na jednom imanju pronađena je značajna suma novca, koja je, kako je rekao, pripadala ubijenoj porodici. Pored novca, pronađeni su još neki predmeti koji su, kako kaže ministar, "bili deo strašnog ubistva".

Policija je danas nakon 13 časova napustila lokaciju ispred kuće osumnjičenog, a potraga i iskopavanje nastavljeno je na drugoj lokaciji, u dvorištu kuće gde je, prema nezvaničnim informacijama, nakon jučerašnjeg hapšenja osumnjičenog pronađen novac. 

Euronews Srbija

Osumnjičeni je, zapravo, rođak ubijenog Gorana Đokića. Kako su meštani naveli za Euronews Srbija, osumnjičeni je brat ubijenog Gorana i bili su u bliskim odnosima. Navodno je, kako je rekao jedan od komšija, često radio oko Goranovog automobila. 

Prema pisanju Blica, policija je, nakon hapšenja, pronašla sumu od 43.000 evra za koju se, kako je rekao ministar policije, sumnja da pripada ubijenoj porodici. Osumnjičeni za ubistvo je, navode mediji, unapred sve isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gde će zakopati tela, odveo ih tamo i zapalio.  

Euronews Srbija

"Nisam znao do sinoć. Ne mogu da vam pričam kako je. Nisam mogao ni da spavam", rekao je za Euronews Srbija komšija osumnjičenog za ubistvo, Ljubiša Stojičić.

Navodi da je osumnjičeni bio u dobrim odnosima sa rođacima, da su on i ubijeni Đokić bili braća, i da je često radio oko Đokićevog automobila.

Drugi meštanin, Branko Novković, navodi da je poznavao osumnjičenog.

"Bio je to šok. Oni su bili rođaci, slagali su se odlično. On mu je menjao gume, prao mu auto... Bili su braća", rekao je Novković za Euronews Srbija.

Euronews TV

Podsetimo, osumnjičeni je uhapšen juče i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a Pink prenosi saznanja dugogodišnjeg novinara hronike Mladena Mijatovića koji navodi da će, kako se očekuje, biti još hapšenja u ovom vezi sa ovim slučajem.

Kako su Đokići ubijeni i kako je izgledala potraga za telima?

Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je 2. oktobra, kada su pronađena tela porodice Đokić – Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), da su oni oteti u selu Moravac, potom ubijeni i onda odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak je porodica prijavila dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Euronews

 

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. 

Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju. Objavljen je i broj registarske tablice njihovog automobila.

Policija je pretraživala okolna mesta pored kojih su, kako se pretpostavljalo, prolazili Đokići. Angažovani su pripadnici Žandarmerije, a helikopter MUP-a je nadletao područje.

Pretražen je deo oko Moravskog Bujmira, koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca, kao i okolina Moravca i okolnih sela, s posebnim fokusom na priobalje reke Južne Morave. Ronioci su pretraživali čak i Bovansko jezero.

TANJUG/ TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, Euronews Printscreen

 

Tela porodice su pronađena u ataru sela Moravac, u opštini Aleksinac, u šipražju, prekrivena granjem i lišćem. Prethodno je, desetak kilometara dalje, u ataru sela Tešice pronađen zapaljen automobil porodice Đokić marke "Volkswagen pasat". 

Upravo tim automobilom porodica Đokić uputila se u nedelju uveče ka Aleksincu. 
Direktor policije je rekao i da je policija obavila razgovore sa članovima porodice i prijateljima Đokića, kao i da su saznali da oni nisu imali nikakve sukobe i probleme. 

Iako pouzdanih informacija o motivima ubistva nema, zvaničnici policije su kao mogući motiv istakli koristoljublje. 

Komentari (0)

Srbija