Aktuelno

Kompanija Kentkart: Putnik napao kontrolore u autobusu 77

Komentari

Autor: Z. R.

14/07/2021

-

15:59

Kompanija Kentkart: Putnik napao kontrolore u autobusu 77
Kompanija Kentkart: Putnik napao kontrolore u autobusu 77 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na liniji 77 u smeru ka Bežanijskoj kosi, na stajalištu Ulaz u Pariske Komune danas se dogodio još jedan brutalan napad na kontrolore N.T i I.Ž, saopštila je kompanija Kentkart. Oni navode da je putnik koji nije imao voznu ispravu, odbio saradnju sa kontrolorima koji su mu kao opciju prvo ponudili plaćanje posebne karte.

"Nakon odbijanja da na licu mesta plati posebnu kartu, kao i to da omogući kontrolorima da mu uruče prekršajni nalog, oni su mu oduzeli putnu ispravu, a putnik je, takođe, odbio da uzme potvrdu o oduzetoj kartici. Ipak, kontrolori su nastavili sa radom, a putnik ih je snimao i pratio pod izgovorom da su mu ukrali karticu. Potom je jednog od kontrolora povredio zadavši mu višestruke udarce po glavi, vratu i nosu uz cepanje odeće", saopštili su iz Kentkarta.

Oni navode da je odmah intervenisala policija, kao i Hitna pomoć koja je povrđenog kontrolora prevezla na VMA, gde se trenutno nalazi na detaljnim pregledima, kako bi se utvrdila težina povreda.

“I ovom prilikom apelujemo na Beograđane da se ne razračunavaju sa kontrolorima, i molimo da mirnim putem reše svaku situaciju u javnom prevozu. Kontrolori su naše kolege, ljudi koji su svakodnevno izloženi napadima i velikom stresu i mi ćemo učiniti sve što je u zakonskim okvirima da ih zaštitimo, kao i poslovanje naše kompanije”, ističu u Kenkratu.

CLS: Ne dolivati ulje na vatru u javnom prevozu

Centar za lokalnu samoupravu saopštio je danas da osuđuje svako nasilje u javnom prevozu i obavestio javnost da kontrolori imaju pravo da od putnika privremeno oduzmu voznu ispravu koja nije validirana, prema članu 27. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Beograda. 

"Apelujemo na putnike da poštuju važeće propise, ali i na kompaniju Kentkat da ovakve incidente ne koristi kao povod da uvede privatno obezbeđenje u gradski prevoz, jer je podrška kontrolorima u isključivoj nadležnosti policijske uprave i komunalne milicije", saopštila je ova NVO.

 

Preporuka za vas

Zvanično obaveštenje Grada: Privatno obezbeđenje ne sme da legitimiše putnike u javnom prevozu
Pripadnici obezbeđenja pratiće kontrolore u gradskom prevozu – kakva će oni imati ovlašćenja?

Komentari (0)

Srbija