Aktuelno

Tužilaštvo proverava ima li odgovornosti majke trinaestogodišnjaka koji je u školi na Vračaru ubio 10 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2023

-

10:51

Tužilaštvo proverava ima li odgovornosti majke trinaestogodišnjaka koji je u školi na Vračaru ubio 10 osoba
Tužilaštvo proverava ima li odgovornosti majke trinaestogodišnjaka koji je u školi na Vračaru ubio 10 osoba - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M.K. majke maloletnog K.K. koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3.maja ubio 10 osoba, stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ Vladimir Ribnikar, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K.K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

K.K. je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio osam svojih vršnjaka i čuvara te škole, a ranio četvoro, od kojih je jedna devojčica nedavno preminula.

Dečak je istog dana priveden, ali s obzirom na to da nema navršenih 14 godina, po zakonu ne može biti krivično odgovoran.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv njegovog oca V.K, koji se sumnjiči za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

V.K. je saslušan u tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija