Aktuelno

Devojčica koja je na TikToku ismevala žrtve pucnjave na Vračaru privedena u policiju na informativni razgovor

Komentari

Autor: S.T.

06/05/2023

-

11:22

Devojčica koja je na TikToku ismevala žrtve pucnjave na Vračaru privedena u policiju na informativni razgovor
Devojčica koja je na TikToku ismevala žrtve pucnjave na Vračaru privedena u policiju na informativni razgovor - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Devojčica koja je na TikToku ismevala žrtve masakra koji se desio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru privedena je na informativni razgovor u policiju, potvrđeno je za Euronews Srbija u MUP-u.  

"Reč je o maloletnoj osobi. Informativni razgovor je obavljen sa njom. Protiv roditelja će biti podnete odgovarajuće prijeve, ali o tome odlučuje tužilac", navode u MUP-u.

Društvenim mrežama širi se snimak gde se devojčica uključuje uživo na TikToku i daje podršku maloletnom K.K. koji je ubio osam učenika i radnika obezbeđenja u školi na Vračaru, a ranio sedam osoba.

Na snimku se čuje i kako ismeva žrtve zločina.

Privođenje i u Novom Pazaru

Novopazarska policija privela je na informativni razgovor petnaestogodišnjaka iz jedne osnovne škole zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, a osim njena na razgovor su pozvani i njegovi roditelji.

Prema informacijama koje je Euronews Srbija dobio iz policije, petnaestogodišnjak je na odeljenskoj grupi poslao poruku u kojoj je zapretio da će i on slično uraditi kao K.K u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

Poruku je poslao, kako kažu u policiji, jer nije mogao da ide na ekskurziju zbog loše ocene iz vladanja.

Slučaj je policiji prijavio razredni starešina. Kako saznajemo petnaestogodišnji učenik je policiji rekao da šalio sa drugarima. Protiv njega je podneta krivična prijava.

 

 

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je na roditelje da društvene mreže dece budu pod kontrolom.

"Poštovani građani, u svetlu svih nemilih događaja, više nego ikada do sada, neophodno je da očuvamo razumnost i stabilnost, pogotovo prema našoj deci koja informacije prate iz različitih izvora i medija - navodi se u saopštenju MUP-a objavljenom na Fejsbuku.

Oni apeluju da dečiji profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, u smislu nadzora nad sadržajima kojima dete pristupa, sa kim i na koji način komunicira i u kom vremenu.

"Budimo prisutni i udruženi u prevazilaženju situacije koja je sve građane Srbije uznemirila i duboko potresla", piše u objavi.

Komentari (0)

Srbija