Aktuelno

Dojave o bombama u školama u više gradova, pregledima utvrđeno da su lažne

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2023

-

09:20

Dojave o bombama u školama u više gradova, pregledima utvrđeno da su lažne
Dojave o bombama u školama u više gradova, pregledima utvrđeno da su lažne - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U osnovnim i srednjim školama u više gradova u Srbiji danas su na mejl adrese stigle poruke pretećeg sadržaja sa dojavama o bombama. Kako je potvrđeno Tanjugu, nakon kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je reč o lažnim dojavama u školama u Novom Sadu, Nišu, Čačku i Gornjem Milanovcu, Takovu i Pranjanima.

Tri srednje škole u Nišu dobile su jutros mejlom dojave o postavljenim bombam - ETŠ "Nikola Tesla", Prehrambeno- hemijska škola i Mašinska škola.

Kontradiverzioni timovi policije u Nišu uradile su provere u školama i ustanovljeno je da su dojave bile lažne, potvrdili su iz PU Niš za Tanjug.

O slučaju je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, a slučaj je kvalifikovan kao krivično delo izazivanja panike i nereda. Nakon provere, u školama je nastava normalizovana.

I u 16 objekata više osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu koje su primile pretnje o postavljenim bombama izvršeni su kontradiverzioni pregledi i ustanovljeno je da su sve dojave bile lažne, saznaje Tanjug. 

Tužilac je slučaj okvalifikovao kao krivično delo terorizam.

Policijskoj upravi u Čačku prijavljeno je da je na mejl adrese Mašinske i Medicinske škole stigao mejl sa dojavom o bombi.

Odmah po prijavi policija je izašla na teren, urađeni su kontradiverzioni pregledi i utvrđeno je da se radi o lažnim dojavama. Kako su za Tanjug potvrdili iz PU Čačak, i u Gornjem Milanovcu, Pranjini i Takovu stigli su mejlovi osnovim školama o postavljenim bombama.

Urađeni su kontradiverzioni pregledi i utvrđeno da su lažne dojave u dve osnovne škole u Gornjem Milanovcu, kao i u školama u Pranjanima i Takovu. Nakon policijske provere nastava je normalizovana u sve četiri škole.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija