Aktuelno

Uhapšen ujak osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2023

-

10:07

Uhapšen ujak osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca
Euronews/Maja Popović/Tanjug/Strahinja Aćimović/MUP - Copyright Euronews/Maja Popović/Tanjug/Strahinja Aćimović/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Višeg javnog tužilastva u Smederevu, uhapšen je G.G. (49) iz Kragujevca, ujak Uroša Blažića koji se sumnjiči da je ubio osam, a ranio 12 osoba u okolini Mladenovca.

Osumnjičenom G.G. je određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

G.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a. On je uhapšen na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša Blažića i njegovog oca R.B, u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je okrivljeni U.B. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

G.G. će uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u prostorije Višeg Javnog tužilaštva u Smederevu. 

Blažić je 4. maja u tri mladenovačka sela ubio osam, a ranio 14 osoba. Uhapšen je nakon devet sati potrage u blizini Kragujevca, gde se skrivao kod rodbine. On je na svoje komšije pucao iz automatskog oružja za koje niko u Srbiji ne može da ima dozvolu osim službenih lica.

Pucnjavu započeo u Malom Orašju, a zatim nastavio u selima Dubone i Šepšin. Pucao je iz vozila u pokretu ispred škole, crkve, mestima gde se okupljaju građani. Ubijen je i policajac koji nije bio na dužnosti. 

Prethodno je uhapšen i Blažićev otac, a MUP je saopštio da je R. B. lišen slobode "zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija".

"Policija je pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi u okolini Mladenovca pronašla i oduzela dve vojne dozvole za pušku karabin sa optikom i za revolver, pištolј sa dva okvira, dve optike za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada municije različitog kalibra, kao i jednu ručno pravlјenu napravu sa mogućnošću okidanja", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Podsetimo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu Uroš Blažić (20) iz Dubone prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Kako je Tanjugu potvrđeno u tom tužilaštvu, on je privremeno prebačen u bolnicu kako bi komisija veštaka obavila psihijatrijsko veštačenje. Blažić se inače nalazi u pritvoru koji mu je određen 6.maja. 

Osumničeni je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivično dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako bi zaplašio stanovništvo tih naseljenig  mesta, potvrđeno je tada Tanjugu u tužilaštvu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija