Aktuelno

Pritvor osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca: Na saslušanju rekao da je pucao da bi zaplašio stanovništvo

Komentari

Autor: Tanjug

06/05/2023

-

17:35

Pritvor osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca: Na saslušanju rekao da je pucao da bi zaplašio stanovništvo
Pritvor osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca: Na saslušanju rekao da je pucao da bi zaplašio stanovništvo - Copyright Euronews/Slaven Dimitrić

veličina teksta

Aa Aa

Dvadesetogodišnjem mladiću iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu je određen pritvor.

"U.B. je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta", potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti. 

Sumnja se da je U.B. izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica. On je osumnjičen da je 4. maja u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povredio.

Tanjug/STR

 

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova juče i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Kako je izvršen zločin?

Podsetimo, krvavi pir koji se odigrao u okolini Mladenovca je započet u mestu Malo Orašje koje je naselje grada Smedereva.U tom mestu je ubijeno pet mladića koji su imali od 15 do 21 godinu

Osumnjičeni Uroš Blažić je u tom mestu izašao iz automobila i ispalio rafal u grupu ljudi koja se nalazila na pikniku na livadi pored puta. Ali napadač se tu nije zaustavio, već je krenuo ka selu  Dubona kod Mladenovca gde je usmrtio još tri osobe, a osam ranio. Među ubijenima su policajac koji je bio van dužnosti i njegova sestra. 

Major Nemanja Đuran iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a Srbije je rekao da je, s obzirom da je osumnjičeni iz tog kraja, on dobro poznavao lokalne puteve, a između mesta Malo Orašje i Dubona je išao sopstvenim vozilom, a potom se zaglavio u nepristupačnim putevima i jedan deo je prešao peške.

Printskrin/RTS

 

"Došao je do jednog objekta gde je video da u vozilu postoji ključ za startovanje. To vozilo je uzeo i nastavio ka Malom Požarevcu. Videvši da je policija na npalatnoj rampi, zaustavio je taksistu, ušao i rekao mu da je naoružan bombom i da će ga razneti ako ne vozi gde on kaže", rekao je Đuran za RTS.

Taksistu je primorao da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija i uhapsila.

 

 

 

 

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija