Aktuelno

Saslušan taksista kome je pretio osumnjičeni za masovno ubistvo kod Mladenovca

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

01/06/2023

-

14:06

Saslušan taksista kome je pretio osumnjičeni za masovno ubistvo kod Mladenovca
Saslušan taksista kome je pretio osumnjičeni za masovno ubistvo kod Mladenovca - Copyright Euronews, Tanjug/AP/Armin Durgut, Tanjug/STR, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu saslušan je taksista koji je pod pretnjom Uroša Blažića, osumnjičenog za masovno ubistvo u okolini Mladenovca, odvezao njega do tražene lokacije, potvrdio je za Euronews Srbija tu­ži­lac Ivan Ko­na­tar.

On je dodao da je danas u tužilaštvu saslušan i svedok čije je vozilo Blažić neovlašćeno koristio u noći tragedije.

Podsetimo, pre dva dana je u tužilaštvu svoj iskaz dala žena oja je bila u taksiju koji je Uroš Blažić oteo nakon masakra u Mladenovcu. Ona je dobila status oštećene, potvrdio je ranije za Euronews Srbija Ko­na­tar. Tada je saslušan je i njen verenik.

Kako smo tada nezvanično saznali, žena je u tužilaštvu rekla da je, nakon što je Blažić oteo vozilo, ona izmislila trudnoću zato što se plašila da bi on mogao da je ubije. Rekla je i da je osumnjičeni njoj i taksisti pretio smrću.

Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu u ovom slučaju.

Nakon ubistva sumnja se da je došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen. 

Njemu se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.
On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Komentari (0)

Srbija