Aktuelno

Prištinski sud odredio jednomesečni pritvor dvojici Srba uhapšenih na Jarinju

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2023

-

23:02

Prištinski sud odredio jednomesečni pritvor dvojici Srba uhapšenih na Jarinju
Prištinski sud odredio jednomesečni pritvor dvojici Srba uhapšenih na Jarinju - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor dvojici Srba iz centalne Srbije, pod sumnjom da su izvršili krivično delo “pripremanje terorističkih dela protiv ustavnog poretka Kosova”, potvrdio je advokat Miloš Delević.

Prema njegovim rečima, S.J. i I.S. su uhapšeni na administrativnom prelazu Jarinje, optuženi su za posedovanje oružja i vršenje krivičnog dela huliganstvo, kao i da su došli na Kosovo i Metohiju kako bi se pridružili protestima na severu.

"Oni u svojim automobilima nisu imali apsolutno ništa čime bi mogli da ugroze ustavni poredak Kosova. Nisu imali vatreno oružje, ni eksplozivna sredstva, pa smo kolega Pantović i ja, postavili pitanje, čime su to ugrozili ustavni poredak Kosova.

Naravno, sud je usvojio ovaj apsolutno neosnovan zahtev tužilaštva. Nažalost, nismo bili iznenađeni", rekao je Delević za Tanjug.

Kaže da je pritvor određen na zahtev Specijalnog tužilaštva tzv. Kosova, a da će zajedno sa kolegom Ljubomirom Pantovićem, uložiti žalbu Apelacionom sudu na rešenje o određivanju pritvora.

Delević je dodao i da će uhapšeni Srbi ostati u pritvoru u Prištini i da čekaju odluku u koji će kosovski zatvor biti prebačeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija