Aktuelno

Uhapšeno četvoro osumnjičenih za pranje novca u vrednosti od 6,5 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2023

-

18:01

Uhapšeno četvoro osumnjičenih za pranje novca u vrednosti od 6,5 miliona dinara
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog sumnje za pranje novca vrednosti od preko 6,5 miliona dinara, koji potiče iz kriminalne delatnosti.

Uhapšeni su D. V. (36), odgovorno lice DOO "ATL" Pirot, M. Ć. (41), odgovorno lice PR "Marija Ćirić" Pirot, A. J. (54), odgovorno lice PR "Speed" Pirot, i M. P. (33), odgovorno lice PR "Miloteks tim" Pirot zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da su oni, od avgusta 2019. do marta ove godine, po prethodnom dogovoru, iako su znali da novac potiče iz kriminalne delatnosti, a u nameri da prikriju ili lažno prikažu nezakonito poreklo imovine, ispostavili 28 fiktivnih faktura preduzeću u kojem je radio D. V. na ukupan iznos od 6.637.900 dinara.

Osumnjičeni se terete da su nakon plaćanja po fakturama vršili prenos novca u iznosu od 5.968.700 dinara koji su predavali D. V., dok su, kako se sumnja, deo novca zadržali i M. Ć., A. J. i M. P.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija