Aktuelno

Dok se otklanjaju posledice poplava, preti novi talas izlivanja: Najteže u opštini Kosjerić

Komentari

Autor: Fonet

15/06/2023

-

08:55

Dok se otklanjaju posledice poplava, preti novi talas izlivanja: Najteže u opštini Kosjerić
Dok se otklanjaju posledice poplava, preti novi talas izlivanja: Najteže u opštini Kosjerić - Copyright Printscreen/Instagram/192_rs

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se otklanjaju posledice poplava, ali preti novi talas izlivanja, jer se od danas očekuju nove obilne padavine, dok je najteže u opštini Kosjerić gde je 20 domaćinstava bez električne energije, izjavio je Miloš Milenković iz Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije.

Milenković je za RTS rekao da nema ugroženih, ali da su odsečeni neki putni pravci.

Od 26. maja do danas evakuisano je 76 ljudi, a pripadnici MUP imali su oko 500 intervencija.

Proglašena je vanredna situacija u 32 grada i opštine.

Javno preduzeće Srbija vode izdalo je naredbu o uvođenju vanredne odbrane od poplava na vodnoj jedinici "Ibar Kraljevo-Novi Pazar".

Na tom području uvedeno je i 24 časovno dežurstvo nadležnih službi na tom području, a kod Kraljeva Sektor za vanredne siruacije preventivno je postavio mobilne bedeme.

Milenković je naveo da su u prethodnih 12 časova, osim u Novom Pazaru, Aleksincu i Kosjeriću, pripadnici MUP i Sektora za vanredne situacije bili angažovani na 21 intervenciji.

On je rekao da je naglasak bio na crpljenju vode, dodavši da je evakuisana još jedna osoba na teritoriji opštine Aleksinac.

Prema njegovim rečima, pravovremena preventiva zajedno sa reakcijom i operativnim angažovanjem pripadnika MUP i drugih snaga sistema je za sada dala adekvatan rezultat.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija