Aktuelno

Bagerista na Vračaru za dlaku izbegao nesreću, iskočio iz mašine u poslednji čas

Komentari

Autor: Euronews Srbija, 24sedam

16/07/2021

-

15:34

Bagerista na Vračaru za dlaku izbegao nesreću, iskočio iz mašine u poslednji čas
Vračar zgrada - Copyright 24sedam/Goran Sivački

veličina teksta

Aa Aa

U urušavanju stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu u Beogradu, nije bilo povređenih, ali jedan bagerista je "za dlaku" izbegao nesreću, jer je njegova mašina završila u rupi.

"Već mesec dana kopamo zemlju na gradilištu. Ja sam vozio bager u trenutku kada sam čuo pucanje zidova zgrade. Za dlaku sam izbegao nesreću", rekao je bagerista koji je radio u trenutku urušavanja zgrade na spornom gradilištu.

Dodaje i da je odmah reagovao i uleteo u zgradu da spasava stanare.

Prema mišljenju bageriste, do urušavanja zgrade je došlo zbog predubokog kopaanja zemlje, ali kako on ističe, gradilšte je sa svih strana bilo obezbeđeno šipovima koji su propali zajedno sa urušenom zgradom.

Bagerista za portal "24sedam" kaže da je odmah pozvao investitora kako bi mu rekao šta se desilo, ali on još uvek nije izašao na tren.

24sedam/Goran Sivački

 

Radnik se priseća momenta nesreće i kaže da je istog sekunda reagovao.

"Odmah sam izleteo iz bagera i ušao u zgradu kako bih evakuisao stanare. Jedna komšinica je krenula da zatvara prozore, umesto da izađe, nisam mogao da verujem", naveo je.

"Neko će morati da odgovara"

Stanarka Ljubica, koja živi iznad stana koji se urušio, bila je tu neposredno pred rušenje zgrade

"Primetila sam da su mi zidovi popucali ovih dana, i da ima puno pukotina. Zvali smo sve ljude koji su tu građevinci. Oni su pogledali, pokucali po zidovima, i rekli da je to sve normalno i da nije ništa strašno. Ja sam se vratila u dnevnu sobu. Odjednom je sve živo počelo da puca, i u tom momentu sam znala da je vreme da se izađe iz stana. Posle pet minuta je neki čovek pokucao I rekao da se izađe iz stana, i posle toga je zgrada počela da se ruši", rekla je Ljubica za Euronews Srbija.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, rekao je da će stanari biti smešteni u toku dana, a da će onda onaj ko je napravio štetu da plati smeštaj stanara. Kaže da je tu inspekcija, i da će se utvrditi šta je u pitanju, dodajući da stanari nisu inspekciji prijavljivali probleme do sada.

"Inspekcija je na terenu, i utvrdiće ko je odgovoran, ali očigledno je da je u pitanju investitor. Sada će doći centar za socijalni rad, da bi se videlo gde će stanari biti smešteni. Radovi će biti obustavljeni", rekao je Vesić za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija