Aktuelno

RHMZ upozorava na obilne pljuskove sa grmljavinom praćene olujnim vetrom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2023

-

23:41

RHMZ upozorava na obilne pljuskove sa grmljavinom praćene olujnim vetrom
RHMZ upozorava na obilne pljuskove sa grmljavinom praćene olujnim vetrom - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Dragan Kujundžić, Rade Prelić, Jaroslav Pap, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je upozorenje na vremenske nepogode u Srbiji, navodeći da će prolazak izraženo hladnog fronta usloviti lokalno intenzivne nepogode - pljuskove i grmljavinu, grad i jak olujni vetar, koji se tokom noći očekuje na području Vojvodine, a potom i u zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Navodi se da će uslova za grmljavinske nepogode biti na istoku, jugu i jugozapadu zemlje.
U zoni jakih pljuskova pašće 20 do 30 milimetara kiše za kratko vreme, lokalno i više, dok se očekuju naleti olujnog vetra koji će kratkotrajno biti jači od 20-25 meetara u sekundi.

RHMZ je objavio i upozorenje za Grad Beograd da se očekuju grmljavinski razvoji koji u pojedinim delovima grada mogu biti veoma intenzivni uz grad, veliku količinu padavina za kratko vreme, kao i uz jak i olujni vetar.

Ranije tokom večeri grad veličine oraha pogodio je novovaroško selo Ojkovicu i područje na drugoj strani jezera ka Ivanjici.

Grad u selu Ojkovica kod Zlatarskog jezera padao je 40 minuta, povremeno veličine oraha, preneo je RTS.  

Kako navodi, stradale su poljoprivredne kulture i crep na kućama i pomoćnim objektima.   

Objavljeno je i hidrološko upozorenje u kojem se navodi da su u narednih 36 sati na pritokoama Jasenice, Kubršnice, Mlave i Peka mogući kratkotrajni veći porasti vodostaja bujičnih vodotokova sa manjim lokalnim izlivanjima.

 

Komentari (0)

Srbija