Aktuelno

Beograđani se opraštaju od Noe: Paljenje sveća za ubijenu tiktokerku

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2023

-

21:41

Beograđani se opraštaju od Noe: Paljenje sveća za ubijenu tiktokerku
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Paljenjem sveća LGBT+ aktivisti kao i aktivisti za prava i zaštitu žena i ljudska prava odali su poštu tragično nastradaloj devojci, čiji su raskomadani delovi tela pronađeni danas u jednom stanu u Beogradu, a za koju se sumnja da je Noa Milivojev iz Kovilja, koja je nestala pre nekoliko nedelja.

Prisutni su palili sveće i ostavljali cveće kod spomenika Knezu Mihailu na Trgu republike, gde su i postavili transparente sa natpisom "Ljudska bića, a ne mete", "Ćutanje nas ubija"...

Beogradska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je ranije danas 33-godišnjeg O. D. osumnjičenog da je ubio i nakon toga raskomadao telo žrtve, čiji su delovi pronađeni u stanu osumnjičenog u Ulici Cara Lazara u Beogradu.

Iz MUP-a je saopšteno da će identitet žrtve biti utvrđen nakon DNK analize na Institutu za sudsku medicinu, a mediji su preneli da je reč o Noi Milivojev, 18-ogodišnjoj devojci iz Kovilja za kojom se tragalo od 17. juna. 

Komentari (1)

Aleks

08.07.2023 20:52

Potouno je jasno da doticna nije ubijena zato sto je transrodna, vec da se radi o nasilju slicnom porodicnom nasilju, u koje godisnje strada 30-40 zena u Srbiji. Njima niko nikad nije odao pocast, pa je takodje ocigledna manipulacija LGTB da se prikazu kao zrtve i borci protiv izmisljenog ugrozanjem njihovim prava.

Srbija