Aktuelno

Saslušan osumnjičeni za svirepo ubistvo tiktokerke: Branio se ćutanjem, Tužilaštvo traži da mu se odredi pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/07/2023

-

14:13

Saslušan osumnjičeni za svirepo ubistvo tiktokerke: Branio se ćutanjem, Tužilaštvo traži da mu se odredi pritvor
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan muškarac koji je osumnjičen da je na svirep i podmukao način ubio osamnaestogodišnju tiktokerku Nou Milivojev, čiji su delovi tela pronađeni u njegovom stanu.

Osumnjičenom O.D (33) na teret se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora. On se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu, saopštilo je Tužilaštvo.

"Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da O. D. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti", navedeno je u saopštenju. 

Kako se dodaje, prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnaj se da je on neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio N.M.

Nestali Srbija/nestalisrbija.rs

 

"To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je N.M, sa kojim je bio u emitivnoj vezi, došao kod njega u stan, osumnjičeni ušao sa njim u verbalni i fizički sukob, te ga je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova", piše u saopštenju. 

Dodaje se da se sumnja da je potom te delove tela rasporedio veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela, i na taj način lakše prikrio tragove. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Podsetimo, danima je trajala potraga za osamnaestogodišnjom tiktokerkom Noom Milivojev iz Kovilja koje se poslednji put javila porodici 17. juna kada je krenula kod dečka u Beograd. Epilog je nažalost tragičan. Javnost je bila šokirana vešću o tome da je policija u centru Beogada uhapsila osumnjičenog za ubistvo, uz naovde da je telo žrtve raskomadano. Nakon medijskih saznanja da je reč upravo o Noi, koja je transrodna osoba, aktivisti za zaštitu ljudskih prava i LGBT+ aktivisti su joj odali počast paljenjem sveća na Trgu Republike. Oglasila se i Noina majka koja je rekla da je osumnjičenog znala kao partnera njene ćerke, uz navode da zna da je imala probleme sa njim.

 

Komentari (0)

Srbija