Aktuelno

Slučaj koji je potresao Srbiju: Tiktokerka svirepo ubijena, njena majka iznela uznemirujuće detalje o osumnjičenom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/07/2023

-

14:03

Slučaj koji je potresao Srbiju: Tiktokerka svirepo ubijena, njena majka iznela uznemirujuće detalje o osumnjičenom
Slučaj koji je potresao Srbiju: Tiktokerka svirepo ubijena, njena majka iznela uznemirujuće detalje o osumnjičenom - Copyright Nestali Srbija/nestalisrbija.rs

veličina teksta

Aa Aa

Danima je trajala potraga za osamnaestogodišnjom tiktokerkom Noom Milivojev iz Kovilja koje se poslednji put javila porodici 17. juna kada je krenula kod dečka u Beograd. Epilog je nažalost tragičan. Juče je javnost bila šokirana vešću o tome da je policija u centru Beogada uhapsila osumnjičenog za ubistvo, uz naovde da je telo žrtve raskomadano. Nakon medijskih saznanja da je reč upravo o Noi, koja je transrodna osoba, aktivisti za zaštitu ljudskih prava i LGBT+ aktivisti su joj odali počast paljenjem sveća na Trgu Republike. Oglasila se i Noina majka koja je rekla da je osumnjičenog znala kao partnera njene ćerke, uz navode da zna da je imala probleme sa njim.

Nestanak Noe Milivojev je prijavljen 17. juna. Njena porodica je navela da joj telefon nije u funkciji i molili su sve ljude ukoliko znaju nešto o njoj da im jave. Tada su naveli i da dečko kod koga je krenula tvrdi da je nije video.

"Još uvek ništa ne znamo o njoj, i dalje je tražimo. Nemam snage, ali neću odustati dok ne nađem svoje dete", govorila je njena majka.

O Noi nije bilo ni traga ni glasa, ali je juče policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila O. D. (1990) u čijem su stanu, u centru Beograda, pronađeni delovi ljudskog tela. 

"Sumnja se da je O. D. ubio i nakon toga raskomadao telo žrtve, čije delove je policija pronašla prilkom  pretresa stana", navedeno je u saopštenju MUP-a.  

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, a istaknuto je da će identitet žrtve biti utvrđen nakon DNK analize na Institutu za sudsku medicinu.

Ubrzo su mediji preneli saznanja da je žrtva Noa Milivojev, a policija je juče vršila uviđaj u stanu u centru Beograda koji je trajao satima. Mesto je bilo obezbeđeno, a istražitelji su iz zgrade nekoliko puta iznosili kese sa dokaznim materijalom koje su utovarali u policijski automobil.

Kako je za Euronews Srbija potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, osumnjičeni bi sutra trebalo da bude saslušan.  

Noina majka: Partner ju je maltretirao

Noa Milivojev je rođena u Kovilju kod Novog Sada, a na svom profilu na društvenim mrežama, pretežno na TikToku pratili su je ljudi sa kojima je delila pojedinosti iz svog života. Kada je nestala, njena porodica je odmah posumnjala da joj se nešto dogodilo zato što je to bio prvi put da joj je telefon isključen i da se ne javlja. 

"Ovo je preteško. Kada izgubiš svoje dete ništa gore nema. Puno nam nedostaje i puno je vole mama, tata, brat i sekica. Monstrumu koji joj je ovo uradio dragi Bog nek sudi, a ja apelujem da bude najstrože kažnjen! Naš život više nema smisla, osim što imamo još dvoje dece", rekla je za Blic Noina majka. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Kaže da su "Nou mnogi mrzeli zbog toga šta je", a da ona nije nikog vređala. 

"A nju su vređali, maltretirali, ismevali. Noa je bila vaspitano dete, a na Tik Toku je dobijala samo negativne komentare", rekla je i dodala da bi TikTok trebalo ugasiti. 

Kada je reč o osumnjičenom za ubistvo njene ćerke, kaže da ga je znala kao njenog partnera, ali je dodala i "da ju je maltretirao i da je imala probleme s njim". 

"On je nju tukao, čupao za kosu. Čula sam i da joj je davao neke lekove i droge. Mi nismo bili za njihovu vezu, jer je manijak, psihopata. Moje dete je umrlo u najtežim mukama, očekujem da će taj monstrum dobiti najstrožu kaznu", poručila je. 

Prijatelji pokušavali da je nađu

Prema rečima Noine majke, ona je imala trojicu drugara koji su je sve vreme tražili. Inače, pojavili su se i medijski navodi da su Noini prijatelji, nekoliko dana pošto je prijavljen njen nestanak došli u obližnji lokal zgrade u kojoj je telo pronađeno i da su pokušali da saznaju šta se dešava.  

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Oni su se raspitivali kod radnika obližnjeg lokala koji je rekao da je povremeno viđao Nou samu, a ponekad i sa osumnjičenim, ali da ih pošto su se posvađali, više nije viđao zajedno. Oni su navodno pokušali i da uđu u zgradu, ali nisu mogli jer je ulaz bio zaključan.

Odavanje počasti Noi: "Ljudska bića, a ne mete"

Nakon što je objavljena vest o Noinoj smrti, LGBT+ aktivisti i aktivisti za ljudka prava odali su joj poštu na Trgu Republike u Beogradu. Prisutni su palili sveće i ostavljali cveće kod spomenika Knezu Mihailu, gde su i postavili transparente sa natpisom "Ljudska bića, a ne mete", "Ćutanje nas ubija"... 

Noin prijatelj je rekao za portal "24sedam" da nije svestan šta se desio. Rekao je da je ona predstavila partnera roditeljima, ali da oni nisu bili za tu vezu i da im se on nije svideo.  

Oglasile su se i brojne organizacije koje su izjavile saučešće njenoj porodici. Belgrade Pride je apelovao na medije da se prilikom izveštavanja o ovom slučaju pridržavaju profesionalnih i etičkih standarda. 

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava  Boris Milićević ocenio je, povodom ovog slučaja, da su glavni problemi nekažnjavanje zločina iz mržnje, govor mržnje i diskriminacija, što, kako je naveo, vodi ka ekonomskom siromašenju i zaostajanju, kao i partnerskom nasilju. 

"Nisam poznavao Nou Milivojev, sem što sam je pratio na TikToku. Želim da izrazim najdublje saučešće porodici i mislim da ćemo morati svi iz zajednice da se potrudimo da pokažemo da nam je stalo", poručio je Milićević. 

Komentari (0)

Srbija