Aktuelno

Optuženima za ubistvo Blaže Đurovića suđenje kreće od početka

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2023

-

16:47

Optuženima za ubistvo Blaže Đurovića suđenje kreće od početka
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je za 21. septembar odloženo pripremno ročište pred ponovni početak suđenja Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, optuženima za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Suđenje je počelo ispočetka jer je ovaj predmet dobila nova sudija.Nakon pripremnog ročišta koje je zatvoreno za javnost sudija će zakazati suđenje kojem će javnost moći da prisustvuje.   

Ivanov i Vesković se nalaze u pritvoru skoro pet godina i negiraju ubistvo Đurovića. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Komentari (0)

Srbija