Aktuelno

U Srbiji noćas registrovana tri manja zemljotresa, najjači u Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2023

-

07:43

U Srbiji noćas registrovana tri manja zemljotresa, najjači u Kosovskoj Mitrovici
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tri manja zemljotresa su noćas registrovana u Srbiji, od kojih je najjači, 2,6 stepeni na Rihterovoj skali, bio u Kosovskoj Mitrovici.

Taj zemljotres registrovan je oko 00.30, dok su preostali zemljotresi noćas bili u Kruševcu (1,7 stepeni) i Kragujevcu (1,6 stepeni), stoji na sajtu Republičkog seizmološkog zavodav (RSZ).

Kragujevac je i sinoć pogodio zemljotres, i to jačine 3,8 stepeni po Rihteru, mada su na sajtu RSZ naveli da "zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti".

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović izjavio je da nije pričinjena materijalna šteta na objektima u Kragujevcu nakon ovog zemljotresa. 

"Štete na objektima nema. Za sada operativni centar nije dobio ni jednu prijavu štete i nisu intervenisali pripadnici Sektora za vanredne situacije, a ni nasi vatrogasci spasioci", rekao je Kočović za Tanjug. 

Sinoć se treslo i u regionu, pa je tako zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale pogodio Bosnu i Hercegovinu.

Prema saopštenju Evropsko-mediteranskog seizmološkog zavoda, epicentar zemljotresa bio je na dubini od sedam kilometara, 31 kilometar jugozapadno od Mostara, odnosno 14 kilometara severozapadno od Ljubuškog.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija