Društvo

Zemljotres jačine 3,8 stepeni po Rihteru osetio se u Kragujevcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

11/07/2023

-

19:48

Zemljotres jačine 3,8 stepeni po Rihteru osetio se u Kragujevcu
Zemljotres - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zemljotres jačine 3.8 stepeni po Rihteru osetio se danas popodne u Kragujevcu, piše na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda (RSZ).

"U 19.25 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.5 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kragujevac. Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na V stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti", navode iz RSZ-a.


Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović izjavio je večeras da nije pričinjena materijalna šteta na objektima u Kragujevcu nakon zemljotresa koji je registrovan u regionu tog grada. 

"Štete na objektima nema. Za sada operativni centar nije dobio ni jednu prijavu štete i nisu intervenisali pripadnici Sektora za vanredne situacije, a ni nasi vatrogasci spasioci", rekao je Kočović za Tanjug. 

Još jedan zemljotres osetio se danas u regionu. Zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale pogodio je danas Bosnu i Hercegovinu, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki zavod. Za sada još nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti, prenosi Klix.ba.

Komentari (0)

Srbija