Aktuelno

Sednica Saveta za BDP: Ove godine privredni rast od 2,5 odsto

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2023

-

18:51

Sednica Saveta za BDP: Ove godine privredni rast od 2,5 odsto
Printskrin/Tanjug video - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Srbija bi ove godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, konstatovano je na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić.

Predsednica vlade je, navodi se u saopštenju, ukazala da su industrija, građevinarstvo, poljoprivreda i prerađivačka industrija, oblasti koje su ključne za ostvarivanje privrednog rasta i koje su ostvarile veliki napredak u drugom kvartalu ove godine.

Brnabić je poručila je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu, istakavši da je za dinamiku rasta podjednako važan i turizam. 

Na sednici je pohvaljen napredak koji je ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju lokacijskih i građevinskih dozvola, što je od velike važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije.

Brnabić je, govoreći o oblasti turizma, istakla da ova privredna delatnost beleži značajan rast, koji se pre svega ogleda u većem broju stranih turista i naglasila da ova grana privrede ima veliki potrencijal za privredni rast, navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija