Aktuelno

Danijela Štajnfeld uložila prigovor zbog odluke tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv Branislava Lečića

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2021

-

11:43

Danijela Štajnfeld uložila prigovor zbog odluke tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv Branislava Lečića
Danijela Štajnfeld uložila prigovor zbog odluke tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv Branislava Lečića - Copyright Printscreen YouTube/Insajder Video

veličina teksta

Aa Aa

Punomoćnik glumice Danijele Štajnfeld podneo je prigovor na odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu o odbacivanju krivične prijave protiv kolege Branislava Lečića, koju je glumica podnela tvrdeći da ju je on silovao 2012. godine.

Prigovor je podnet u zakonskom roku Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdio je za Tanjug punomoćnik Štajnfeld advokat Božo Prelević.

Odbacivanjem krivične prijave postupak se obustavlja, a prigovorom oštećena strana traži da Apelaciono tužilaštvo naloži Višem tužilaštvu da nastavi sa postupkom po krivičnoj prijavi.

Više javno tužilaštvo je prošle sedmice odbacilo krivična prijavu Štajnfeld sa obrazloženjem da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo silovanje, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Ovaj slučaj pokrenut je zimus, kada je glumica javno optužila Lečića za silovanje i tužilaštvu dostavila krivičnu prijavu uz dokaze. Lečić je sve negirao, tvrdeći i da je prošao poligraf na ispitivanju u policiji.

Početkom aprila nekadašnja glumica Merima Isaković je takođe u intervjuu "Nedeljniku" optužila Lečića da ju je seksualno napastvovao pre 43 godine, a njen iskaz je tužilaštvo koristilo kao svedočenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija