Aktuelno

Studenta iz Niša koji štrajkuje glađu ispred Predsedništva posetio Vladimir Đukanović

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FoNet

19/07/2023

-

20:03

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Dvadesetrogodišnji student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić u ponedeljak je započeo štrajk glađu ispred sedišta predsednika Republike na Andrićevom vencu, navodeći da se na taj potez odlučio zbog toga što aktuelna vlast ignoriše zahteve protesta "Srbija protiv nasilja". On je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predao je molbu za njihovo ispunjenje. 

Dimić će, kako kaže, ispred Predsedništva ostati sve dok se ne ispune svi zahtevi protesta ili dok, ne bude uhapšen. Pored molbe da se ispune zahtevi, podneo i molbu da ga primi predsednik Srbije, pošto se nada razgovoru sa njim. 

"Da se uvaži narodna volja, narodni bes i da se te rane zacele. Molim vas da me primite ili ispunite zahteve protesta 'Srbija protiv nasilja'", naveo je u dopisu

"Došao sam ovde da štrajkujem glađu dok se ne ispune zahtevi", kaže Dimić za Euronews Srbija. 

Euronews

 

On je ispred zgrade na Andrićevom vencu stigao u ponedeljak, sa sobom je doneo nekoliko torbi sa garderobom i šator. Kaže da mu zdravlje za sada nije ugroženo.

Uprkos tome što, kako navodi, dobija pretnje, poručuje da se njegov štrajk neće okončati.

Studenta su do sada posetili predstavnici opozicije, a danas ga je obišao i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović. 

Komentarišući posetu Đukanovića, Dimić kaže da je poslanik SNS-a došao "da ga malo omete u misiji, da sve to smiri i anestezira". 

Euronews

 

"Razgovarali smo, ne slažemo se po mnogim pitanjima ali meni je drago. On je student još uvek, prilično je srčan u nekoj svojoj ideji. Došao sam da ga vidim, da popričamo i porazgovaramo i to je to. Mogu da kažem da se na jedan pametniji način bori za neku svoju ideju, u odnosu na ovu gospodu što predstavlja opoziciju", rekao je Đukanović za Euronews Srbija.  

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je došao da podrži Dimića, rekao je za FoNet da mu je savetovao da povede računa o svom zdravlju, kao i da ništa nije vrednije od sopstvenog života.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja", koji su počeli posle dva masovna ubistva u Beogradu početkom maja, traže smenu članova Saveta REM, zabranu rijaliti programa, ukidanje frekvencija televizijama Pink i Hepi, smenu rukovodstva RTS, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija