Aktuelno

Zbog požara na Siciliji letovi između Beograda i Katanije biće preusmereni na aerodrom Lamecija Terme

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

20:41

Zbog požara na Siciliji letovi između Beograda i Katanije biće preusmereni na aerodrom Lamecija Terme
Zbog požara na Siciliji letovi između Beograda i Katanije biće preusmereni na aerodrom Lamecija Terme - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sutrašnji let Er Srbije JU538 između Beograda i Katanije, kao i let JU539 između Katanije i Beograda preusmereni su na aerodrom Lamecija Terme, zbog posledica požara na aerodromu u Kataniji 17. jula, saopštila je Er Srbija.

Let Er Srbije JU538 između Beograda i aerodroma Lamecija Terme, poleteće sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ u petak 21. jula u 13:30 časova, a za putnike na tom letu organizovan je autobuski prevoz između aerodroma Lamecija Terme i aerodroma u Kataniji, kao i aerodroma Lamecija Terme i trga Piazza Papa Giovanni XXIII u Kataniji, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o putnicima koji treba da se vrate iz Katanije za Beograd sutrašnjim letom Er Srbije JU539, poletanje sa aerodroma Lamecija Terme biće u 16:00 časova po lokalnom vremenu, a za putnike na tom letu organizovan je transfer do aerodroma Lamecija Terme koji uključuje autobuski prevoz i trajekt. 

Polazak autobusa za putnike koji putuju mimo turističkih grupa biće u 9 časova ujutru po lokalnom vremenu sa trga Piazza Papa Giovanni XXIII u Kataniji. Putnici turističkih grupa domaćih agencija će informacije o vremenu i mestu polaska transfernih autobusa dobiti od agencijskih vodiča. 

Naredni letovi Er Srbije između Beograda i Katanije, planirani za ponedeljak, 24. jula i petak, 28. jula takođe će biti preusmereni na aerodrom Lamecija Terme, a o svim detaljima putnici će biti blagovremeno obavešteni, zaključuje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su posle požara i dalje izuzetno ograničene mogućnosti za sletanje i poletanje sa tog aerodroma, a prioritet imaju avio-kompanije iz zemalja Šengen zone. 

Dodaje se da otežavajuću okolnost predstavlja i činjenica da aerodrom u Palermu, koji je Er Srbija koristila u ponedeljak, nije u mogućnosti da prihvati sve letove preusmerene iz Katanije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija