Aktuelno

Višesatna čekanja na granicama: Dugačke kolone na Horgošu, produženo radno vreme prelaza Bajmok i Bački Vinogradi

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2023

-

19:03

Višesatna čekanja na granicama: Dugačke kolone na Horgošu, produženo radno vreme prelaza Bajmok i Bački Vinogradi
Višesatna čekanja na granicama: Dugačke kolone na Horgošu, produženo radno vreme prelaza Bajmok i Bački Vinogradi - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić, mup.gov.rs/wps

veličina teksta

Aa Aa

Kada je sezona putovanja i godišnjih odmora u toku, dani vikenda donose najveći broj vozila na auto-putevima i glavnim putnim pravcima i graničnim prelazima, saopšteno je iz AMSS. 

Poslednji vikend u julu obeležiće i još jedna velika smena turista a u takvim uslovima svaki vanredni prekid, saobraćajna nezgoda ili deonica koja je pod rekonstrukcijom donosi formiranje kolona i usporenu vožnju, što dodatno produžava vreme putovanja, a tada je rizik od nepažnje vozača izazvan umorom izraženiji, upozoravaju iz AMSS. 

Tanjug/Aleksandar Ćirić, mup.gov.rs/wps

 

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila. 

Prema informacijama Uprave granične policije, zadržavanja na putničkim terminalima (PMV):

- GP Horgoš, PMV - izlaz - 120 minuta; 
- GP Horgoš, PMV - ulaz - 60 minuta;
- GP Bački Vinogradi ulaz- 180 minuta;
- GP Kelebija, PMV - ulaz - 60 minuta; 
- GP Gradina, PMV - izlaz - 100 minuta; 
- GP Preševo, PMV - izlaz - 40 minuta; 
- GP Batrovci, PMV - ulaz - 30 minuta; 
- GP Šid, PMV - ulaz - 60 minuta; 
- GP Gostun, PMV - izlaz - 30 minuta. 

Na teretnim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Produženo je radno vreme Graničnog prelaza Bački Vinogradi, do 3. septembra, ponedeljak-četvrtak radi od 07-19.00 časova, a petak, subota i nedelja 07-22.00.

Produženo je i radno vreme Graničnog prelaza Bajmok, do 10. septembra, ponedeljak-četvrtak od 07-19.00 časova, a petak, subota i nedelja 07-24.00.

Tanjug/Aleksandar Ćirić, mup.gov.rs/wps

 

Gradinu za 24 sata prešlo 50.000 putnika

U poslednja 24 sata preko graničnog prelaza Gradina, sa Bugarskom, i na ulaznoj i izlaznoj strani, prošlo je više od 50.000 putnika. Trenutno se čeka do dva sata na izlaz iz zemlje, ali se to često u toku dana menja. Putnici izbegavaju najtopliji deo dana, pa je najveća gužva u večernjim i jutarnjim satima. 

Među njima je i Ibrahim Turaj koji putuje iz Austrije, Graca, za Tursku.

"Juče smo krenuli iz Austrije, više od 10 sata smo na putu i evo nas sad ovde. Veoma je naporno čekanje, ali nemamo izbora", kaže Turaj za Tanjug.

Tanjug/Aleksandar Ćirić

 

Njegov sunarodnik, koji takođe putuje u Tursku na odmor, kaže da su velike gužve i na ulasku iz Mađarske u Srbiju, a slično je i na Gradini, gde čeka već tri sata.

Državljanin Srbije koji vrlo često putuje za Bugarsku, odakle mu je supruga, kaže da su velike gužve prisutne svakog leta.

"Ništa se nije promenilo. Bugarska je odavno ušla u EU, a ni tamo se ništa nije promenilo još od vremena Todora Živkova. Čekamo već tri sata, poneli smo dosta vode, malo guramo auto, malo pripalimo i to je to, ništa ne možemo da uradimo. Uvek je bila gužva ovde, juli, avgust, od gastarbajtera", priča za Tanjug jedan od putnika koji putuje iz Kruševca za Sofiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija