Aktuelno

Nevreme u Srbiji: Delovi Subotice pod vodom, sela kod Kruševca bez struje

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

30/07/2023

-

20:46

Nevreme u Srbiji: Delovi Subotice pod vodom, sela kod Kruševca bez struje
Nevreme u Srbiji: Delovi Subotice pod vodom, sela kod Kruševca bez struje - Copyright Instagram/192_rs, Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiju su danas stigli oblaci sa severozapada, a najviše padavina doneli su zapadu i centralnim predelima, gde je na snazi narandžasti meteo-alarm. Očekuje se lokalno od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, a ima uslova i za grad. Padavine se kasno uveče očekuju i na krajnjem jugu.

Nevreme je u posle podnevnim satima zahvatilo pojedine delove Srbije, a u Subotici je jaka kiša, uz povremenu gmljavinu, sevanje i jak vetar, dovela do toga da grad doslovno "pliva" na vodi. Na momente se stvarala "kišna zavesa", praćena udarima jačeg vetra, dok se intenzitet nevremena i padavina smenjivao na svakih petnaestak minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kišnica je u pojedinim ulicama Subotice blokirala saobraćaj, dok je u drugim delovima grada saobraćaj otežan, jer je voda ponegde preko točkova automobila, a automobilske tablice ostaju u velikim barama.

Srećom, nevreme nije pratio grad, a moglo bi se zaključiti i da kratkotrajni olujni vetar nije naneo materijalnu štetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Jaka kiša praćena grmljavinom zahvatila je posle 17 sati deo Kragujevca i Šumadije. U Aranđelovcu je ispala jedna trafo-stanica, a na terenu su ekipe EPS- a.

Kako je za RTS rekao načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović za sada nema prijava štete.

Usled grmljavine i jakih električnih pražnjenja, bez struje su sva kruševačka sela na levoj Zapadne Morave, kao i žitelji Dedine i Makršana, prenosi RTS.

U Elektrodistribuciji Kruševac kažu da će intervenisati na dalekovodima odmah po smirivanju grmljavine i da se uskoro očekuje normalizacija snabdevanja.

Upozorenje RHMZ

U toku večeri lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom (20 do 30 mm za kratko vreme) očekuje se još u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji (u Zaječarskom, Pirotskom, Nišavskom i Jablaničkom okrugu), dok će kratkotrajni pljuskovi u centralnim i jugozapadnim krajevima biti manje intenzivni (od 10 do 20 mm za kratko vreme).

Komentari (0)

Srbija