Aktuelno

Sinu Zorana Šijana određen pritvor zbog pucnjave u Surčinu

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2021

-

18:55

Sinu Zorana Šijana određen pritvor zbog pucnjave u Surčinu
Sinu Zorana Šijana određen pritvor zbog pucnjave u Surčinu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Vukašinu Šijanu (22) i još dvojici osumnjičenih da su u ponedeljak ujutru učestvovali u pucnjavi u kojoj je u noge ranjen 34-godišnji muškarac.

Svoj trojici okrivljenih, V.Š, M.M. i M.K. pritvor je određen da ne bi uticali na svedoke, a prema V.K. i M.M. i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Pritvor im je rešenjem odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva pred kojim su se ranije danas branili ćutanjem.

Na to rešenje okrivljeni i njihovi branioci imaju da ulože žalbe u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom veću suda.

Sin nekadašnjeg vođe surčinskog klana

M.M. se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda u saizvršilaštvu, dok se prema Šijanu i M.K. preduzimaju dokazne radnje zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu.


Oni se sumnjiče da su u ponedeljak ujutru, 19. jula, u Surčinu došli ispred kuće 34-godišnjeg muškarca, kojem je, nakon verbalne rasprave, kako se sumnja, M. M. ispalio nekoliko hitaca u predelu nogu.

Vukašin Šijan je sin Zorana Šijana, nekadašnjeg vođe tzv. surčinskog klana koji je ubijen 27. novembra 1999. godine, rafalima iz "škorpiona" i "kalašnjikova" dok je u "mercedesu" čekao zeleno svetlo na uglu Nemanjine i Svetozara Markovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija